Sorin Grindeanu despre închiderea circulaţiei pe Valea Oltului: „Construcția de autostrăzi nu este negociabilă”

Prezent astăzi la Boița pentru a inspecta stadiul lucrărilor la tronsonul II al autostrăzii Sibiu – Pitești, Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor, a explicat de ce este necesară restricționarea traficului pe Valea Oltului.

Foto: Captură video Facebook Ministerul Transporturilor și Infrastructurii

„Defrișarea versantului dintre Boița și Lazaret reprezintă un pas extrem de important pentru construcția Autostrăzii Sibiu – Pitești.

Pe o lungime de aproximativ 8 km, peste 20.000 de arbori vor fi taiați pentru a putea începe construcția secțiunii Boița – Cornetu a acestei autostrăzi vitale pentru economia României” a declarat Ministrul Transporturilor.

El a adăugat că Ministerul și CNAIR vor monitoriza compania care face lucrările pentru a se încadra în intervalul de 30 de zile, astfel restricțiile de trafic să nu se prelungească.

Ca rute ocolitoare pentru transportatori au fost gândite potrivit reprezentanților CNAIR autostrada A3 București – Ploiești, apoi DN1 ploiești Brașov și tot DN1 până la Veștem.

Potrivit lui Sorin Grindeanu, pe DN1 între Ploiești și Brașov vor fi ridicate temporar restricțiile de tonaj.

O altă rută ocolitoare ar putea fi pe Valea Jiului.

Sorin Grindeanu afirmă că în perioada cât traficul va fi estricționat pe DN7 vor exista două intervale orare de câte 30 de minute în care se va putea circula, astfel încât locuitorii să poată merge la locurile de muncă din Sibiu.

Ministrul a adăugat că este deschis la orice soluții viabile pentru a facilita deplasarea pe Valea Oltului cât timp DN 7 va fi restricționat.

„Construcția de autostrăzi nu este negociabilă. Dacă există soluții mai bune suntem dispuși să le adoptăm” a adăugat Grindeanu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*