Sondaj. După ce criterii își aleg tinerii din Generația Z joburile? Peste 50% dintre ei aleg să devină freelanceri.

Potrivit unui studiu recent, peste 50% dintre tineri renunţă la joburile de la 09:00-17:00 și aleg să devină freelanceri.

foto: pixabay.com

Mai mult de jumătate dintre angajații din Generația Z aleg să fie freelanceri în detrimentul unui job normal, de la 09:00-17:00, potrivit unui sondaj citat de economedia.ro. și Monitorul de Cluj

Angajații din Generaţii Z nu sunt doar cei mai tineri din birou. Aceştia au o abordare radical diferită asupra modului în care își câștigă existența față de generațiile anterioare.

53% dintre tineri sunt freelanceri

Sondajul a chestionat 1.070 de lucrători din tânăra generație din întreaga SUA.

Potrivit sondajului, 53% dintre tineri efectuau muncă freelance timp de cel puțin 40 de ore pe săptămână. O treime dintre angajați lucrau astfel de peste doi ani, aproximativ de la sfârșitul pandemiei de Covid.

Sondajul mai arată că angajații din Generația Z se îndepărtează de rolurile tradiționale bazate pe carieră, cu un accent deosebit pe ideea unui „portofoliu” de locuri de muncă diferite.

Datele arată că Generația Z preferă munca freelance. Sondajul notează că, deși „profesioniștii din Generația Z sunt motivați de stabilitatea financiară,” 70% spun că au ales munca freelance în mod specific datorită flexibilității programului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*