Somon contaminat cu o substanță TOXICĂ, retras din magazinele Carrefour din țară: „Persoanele care au consumat să consulte medicul”

Un sortiment de file de somon a fost retras din magazinele Carrefour din țară, în urma contaminării cu o bacterie care provoacă infecții grave.

Foto: ANSVSA

Un produs contaminat cu o bacterie periculoasă, care era pus la vânzare în România, a fost retras de urgență din magazinele Carrefour.

Două loturi de file de somon norvegian afumat sunt retrase de la vânzare din magazinele Carrefour şi rechemate de clienţi din cauza prezenţei bacteriei Listeria monocytogenes.

Persoanele care au cumpărat acest produs sunt sfătuite să nu îl consume şi să îl returneze. Totodată, cei care au consumat acest produs şi au febră, cu sau fără dureri de cap, sunt sfătuiţi să meargă la medic, întrucât simptomele pot sugera listerioza, boală potenţial gravă, cu un timp de incubaţie de până la opt săptămâni.

„Vă informăm că societatea OCEAN FISH S.R.L. a inițiat retragerea de la comercializare a produsului de mai jos, ca urmare a evidențierii prezentei Listeria monocytogenes. CARREFOUR ROMÂNIA S.A. retrage de pe piață și recheamă de la consumatori următorul produs.
Se recomandă persoanelor care dețin produse din loturile descrise mai sus să nu le consume ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal. Persoanele care au consumat produsele menționate mai sus și care prezintă febră simplă sau însoțită de dureri de cap, sunt rugate să consulte medicul și să raporteze acest consum. Femeile gravide, persoanele cu imunitate scăzută, precum și cele în vârstă trebuie să acorde o atenție deosebită acestor simptome”, a transmis Autoritătea Naţională Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*