Soluții propuse de tineri! Unsprezece echipe sibiene se alătură programului Innovation Labs 2020

Patru evenimente de tip Hackathon s-au desfășurat simultan, weekend-ul trecut, în Sibiu, Cluj-Napoca, Timișoara și Iași.

După această probă, 45 de echipe de start-up tehnic se alătură celor 28 deja calificate după Hackathonul de la finalul lunii februarie din București. Acestea vor participa pe parcursul a 10 luni la programul de mentorat Innovation Labs. Hackathoanele reprezintă etapa de selecție a acceleratorului Innovation Labs.

Șapte domenii

„Start-up-urile prezente s-au aliniat cu una dintre cele șapte verticale de afaceri ale programului: Agriculture, Cyber-Security, Fintech, Health & Lifestyle, Retail, Smart Cities și Smart Mobility. Participanții au acoperit trei categorii, în funcție de experiența membrilor: echipe formate exclusiv din studenți, echipe spin-off din proiecte de cercetare din mediul universitar și echipe formate din studenți și antreprenori cu experiență”, spun reprezentanţii programului.

Echipe din Sibiu

În programul de mentorat şi dezvoltare s-au calificat și unsprezece echipe din Sibiu, în urma evenimentului organizat în parteneriat cu Universitatea „Lucian Blaga“. Mesagerul vă prezintă, în continuare, aplicațiile propuse de concurenții din Sibiu.

ParkingWizzard

Echipa ParkingWizzard propune o aplicație care facilitează găsirea rapidă a unui loc liber de parcare. Soluția propusă preia imaginea de la camerele de supraveghere existente sau folosește propriile camere pentru a identifica locul liber disponibil, și a îl afișa în timp real în aplicație. Produsul promite un corporațiilor care au parcări private și primăriilor care gestionează parcările publice o modalitate mai eficientă de gestionare a locurilor de parcare.

Volunteer Management Platform

Volunteer Management Platform vine în întâmpinarea celor interesați de voluntariat prin identificarea evenimentelor din zona lor la care pot contribui în organizare și ajută organizatorii de evenimente să gestioneze voluntarii din cadrul evenimentului. Soluția dezvoltată constă într-o platformă care asigură recrutarea și integrarea voluntarilor în cadrul echipelor de organizare a diferitelor evenimente.

On Time Agenda

Echipa On Time Agenda dezvoltă o aplicație destinată unei mai bune gestionări a programărilor pentru furnizorii de servicii. Soluția propusă promite automatizarea și îmbunătățirea serviciului clienți din cadrul organizațiilor interesate prin trimiterea de notificări SMS pentru a le a reaminti ziua și ora programării.

MakeItEasy

MakeItEasy oferă o soluție menită să digitalizeze procesele birocratice între persoanele fizice și furnizorii de servicii publice. Produsul MakeItEasy economisește astfel timp pentru ambele părți prin simplificarea proceselor de contractare, obținere a avizelor și aprobărilor.

e-Practica

Echipa e-Practica dezvoltă o platformă menită să digitalizeze procesul desfășurării practicii din universități. Soluția propusă creează un spațiu digital care include locuri de practică, internship-uri și job-uri oferite de potențiali angajatori la care studenții pot aplica. Prin utilizarea platformei universitățile beneficiază de statistici și rapoarte, studenții de informații corespunzătoare și de posibilitatea de a încărca documentele pentru practică, iar companiile de promovare. Astfel, e-Practica se asigură că activitatea universitară este sincronizată cu cerințele din piața muncii.

Clean Car

Echipa Clean Car dezvoltă o aplicație care intermediază legătura dintre posesorii de autoturisme care au nevoie să spele mașina și posesorii de permis auto care doresc să obțină un venit suplimentar. Soluția propusă permite posesorului de autoturism să economisească timpul aferent spălării mașinii cu ajutorul unui alt șofer interesat de îndeplinirea acestei activități în schimbul unei remunerații.

Smart Cow

Smart Cow este o aplicație care oferă o interfață web pentru automatizarea dozatoarelor de lapte și a aparatelor automate pentru cafea. Soluția propusă folosește tehnologii de tip IoT prin care verifică nivelul de lapte și starea tehnică a componentelor dozatoarelor sau aparatelor în vederea notificării furnizorilor de necesitatea reaprovizionării sau intervenției tehnice.

Sweet Deal

Echipa Sweet Deal propune o aplicație destinată activităților de account management care automatizează procesul de urmărire a progresului în cadrul unui proiect. Produsul oferă o soluție de eficientizare a comunicării ce înlocuiește interacțiunea prin telefon și email cu o interfață ușor de utilizat care centralizează și gestionează toată informația din cadrul proiectului.

Mr.K Smart Wallet

Echipa Mr.K Smart Wallet promite să reinventeze portofelul prin intermediul unui port card fizic multifuncțional. Soluția propusă permite sincronizarea cu telefonul utilizatorului și integrează un sistem de securitate care protejează împotriva clonării cardului și permite localizarea acestuia în cazuri necesare alături de un modul de digitalizare a cărților de vizită. Mai mult, Mr.K Smart Wallet oferă o gamă largă de opțiuni pentru personalizarea portcardului prin care permite utilizatorilor să opteze pentru stilul ales.

eServicii

Echipa eServicii dezvoltă o interfață web menită să conecteze liberii profesioniști din diferite domenii cu clienții care au nevoie de serviciile acestora. Soluția propusă vizează inițial serviciile care presupun îngrijirea animalelor din zonele urbane și urmărește extinderea către alte sectoare de activitate. Astfel, produsul caută să creeze un spațiu digital cu oportunități de obținere a veniturilor suplimentare din partea clienților dispuși să plătească pentru asemenea servicii.

Sales Scanner

Produsul propus de Sales Scanner vine în întâmpinarea celor interesați de cele mai avantajoase oferte din proximitate, puse la dispoziție de restaurante, cafenele și magazine. Soluția propusă constă într-o aplicație mobilă care folosește coordonatele GPS ale utilizatorului și date despre reducerile oferite de furnizori pentru a recomanda consumatorului oferte accesibile referitoare la servicii și produse aflate în proximitate.


Ștefana BABA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*