Soliştii săptămânii viitoare la Filarmonică

Tudor-Ștefan Răduca este elev în clasa a XII-a la Liceul de Artă din Sibiu. Mergând alături de mama sa la spectacolele dedicate copiilor, l-a fascinat mereu lumea scenei, a spațiului ieșit din cotidian, a imaginației și magiei.

FOTO: Filarmonica de Stat Sibiu

A început studiile muzicale în clasa I, sub îndrumarea profesorului Ioan Pepelea. Personalitatea blândă, priceperea și experiența acestuia l-a făcut să îndrăgească vioara.

În prezent, face parte din clasa profesorului Bogdan Radu-Gabriel, participă la numeroase proiecte ale școlii la nivel național și internațional, iar pasiunea sa pentru muzică l-a condus către performanțe remarcabile.

A participat la cursuri de măiestrie susținute de violoniști consacrați, precum Vlad Răceu și Florin Croitoru.

„𝐹𝑖𝑒𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑖𝑒𝑠̦𝑖𝑟𝑒 𝑝𝑒 𝑠𝑐𝑒𝑛𝑎̆ 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑜 𝑝𝑟𝑜𝑣𝑜𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑢𝑟𝑖𝑎𝑠̦𝑎̆ 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑎𝑢𝑡𝑜𝑑𝑒𝑝𝑎̆𝑠̦𝑖𝑟𝑒 𝑠̦𝑖 𝑜 𝑠̦𝑎𝑛𝑠𝑎̆ 𝑑𝑒 𝑎 𝑚𝑎̆ 𝑒𝑥𝑝𝑟𝑖𝑚𝑎 𝑝𝑢𝑏𝑙𝑖𝑐. 𝐸𝑚𝑜𝑡̦𝑖𝑖𝑙𝑒 𝑡𝑟𝑎̆𝑖𝑡𝑒 𝑝𝑒 𝑠𝑐𝑒𝑛𝑎̆ 𝑠𝑢𝑛𝑡 𝑚𝑜𝑚𝑒𝑛𝑡𝑒 𝑢𝑛𝑖𝑐𝑒, 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑛𝑢 𝑝𝑜𝑡 𝑓𝑖 𝑑𝑒𝑐𝑎̂𝑡 𝑟𝑒𝑐𝑢𝑛𝑜𝑠𝑐𝑎̆𝑡𝑜𝑟”.

După absolvirea liceului, tânărul violonist dorește să-și continue calea, în devenirea sa ca instrumentist profesionist, la Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.
Programul AICI:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*