Șoferii de autobuze au ieșit în stradă

Obosiți de condițiile grele de muncă, orele prelungite de program, salariile scăzute și traficul din oraș, șoferii de la Tursib au ieșit astăzi în Piața Mare pentru a protesta și pentru a își spune păsurile. Ajunși cu cuțitul la os, aceștia au decis să fie vocali astfel încât cineva sa-i audă și să le rezolve problemele

,, în data de 1 august, Sindicatul Dumbrava Transport Public Local Sibiu, nemulțumit de propunerea Tursib a decis organizarea unei adunări publice la sediul Primăriei pentru data de 10 august, orele 12.00 – 14.00. Majorările solicitate de aceștia sunt în procente de 25% la salariul de încadrare pentru personalul operativ și 15 la sută la salariul de încadrare pentru personalul necalificat și personalul cu un salariu de încadrare de peste 2800 lei,, se mențiomeaza în comunicatul protestatarilor.

Aceștia mai spun că lipsa personalului calificat de pe piața muncii în determină să presteze prea multe ore suplimentare, activitate care în final este plătită greu și prost.

Deși rectificarea bugetară le va aduce din decembrie creșteri salariale de 12 la sută, șoferii Tursib spun că nu e suficient.

Pentru a reinstala pacea în propria ograda, conducerea TURSIB spune că a înaintat Consiului Local o propunere privind creșterile veniturilor angajaților societății de transport, precum și plății orelor suplimentare. O decizie finală se va lua de către Consiliul Local la sfărsitul lunii. Pe lâgă speranțe legate de venituri mai mari, șoferii vor avea parte din toamnă de condiții mai bune de muncă. De la începutul lunii octombrie a acestui an, ei se vor afla la volanul a 55 de autobuze noi nouțe pe care Tursib le-a achiziționat deja.

 


Viorica MAIER

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*