Șofer din Agnita drogat la volan. 19 permise reținute în minivacanță și amenzi mari

În perioada 31 decembrie 2020 – 03  ianuarie 2021, la nivelul județului Sibiu, peste 100 de polițiști au acționat zilnic, în special pentru menținerea ordinii publice și asigurarea intervențiilor în sprijinul cetățenilor, dar și pentru a verifica modul în care se respectă măsurile pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu COVID-19.

Nu au fost înregistrate evenimente de o gravitate deosebită.

Efectivele de poliție rutieră au fost prezente mai ales pe drumurile pe care se înregistrează de obicei probleme, pentru prevenirea accidentelor și fluidizarea traficului rutier, iar pentru prevenirea accidentelor de circulație, menținerea unei atitudinii prudente în trafic și în vederea prevenirii excesului de viteză, polițiștii rutieri au utilizat aparatura radar din dotare, inclusiv dispozitivele TrueCam.

Astfel, în perioada 01.12.2020 – 03.01.2021, polițiștii rutieri au constatat 10 infracțiuni la regimul rutieri și au reținut în vederea suspendării 19 permise de conducere. Totodată, au fost aplicate 319 sancțiuni contravenționale în valoare de aprox. 77.000 de lei, din care:

  • 69 de sancțiuni pentru depășirea regimului legal de viteză (în 6 situații s-a dispus și măsura complementară de suspendarea permisului de conducere pentru 90 de zile),
  • 27 de sancțiuni pentru neutilizarea centurii de siguranță,
  • 5 sancțiuni pentru depășirea interzisă cu aplicarea măsurii complementare a suspendării permisului de conducere pentru 30 de zile, iar
  • 218 sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri.

Exemple relevante:

În dimineața zilei de 1 ianuarie, în jurul orie 0700, în orașul Cisnădie, un vâlcean în vârstă de 36 de ani a fost depistat conducând o autoutilitară  având o concentrație de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 1 ianuarie, în jurul orei 1845, pe DN 14, în localitatea Agârbiciu, polițiștii au depistat în trafic un bărbat (56 de ani, domiciliat în Șoala) care conducea un autoturism având o concentrație de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, polițiștii au constatat că dreptul de a conducea autovehicule al acestuia îi este anulat.

La data de 3 ianuarie, în jurul orei 1600, pe DJ 143B, în localitatea Rusciori, un localnic în vârstă de 28 de ani a fost depistat la volanul unui autoturism deși nu deține dreptul de a conduce.

La data de 3 ianuarie, în jurul orei 2020, pe raza localității Ruja, polițiștii au identificat în trafic un bărbat de 42 de ani, din Agnita, care conducea autoturismul deși  nu deținea permis de conducere. Totodată, testarea  cu aparatul Drugtest a evidențiat un rezultat pozitiv la substanța canabis.

La data de 4 ianuarie, în jurul orei 0100, pe bvd. C. Coposu, un bărbat de 47 de ani din Cisnădie, a fost depistat conducând un autoturism fără a deține permis de conducere (având acest drept anulat) și având o concentrație de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În fiecare caz au fost întocmite actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea de infracțiuni la regimul rutier.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*