Soarta tânărului beat și fără permis care a furat o mașină și a intrat cu ea în șanț

În data de 1 martie a.c., tânărul din Orlat, cercetat penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe și furt în scop de folosință a fost reținut pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Sibiu. În data de 2 martie a.c., a fost prezentat Judecătoriei Sibiu cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

FOTO: arhivă 

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sibiu a admis în parte propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu și a dispus arestarea preventivă pentru o perioada de 20 de zile.

Cercetările în acest caz continuă.

În data de 28 februarie, în jurul orei 23:00, Centrul Operațional din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu a fost sesizat, prin apel 112, de către un bărbat din Rășinari, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au sustras autoturismul proprietate personală, parcat în fața unui imobil de pe strada Cimitirului din Rășinari.

Mesajul a fost diseminat de îndată tuturor echipajelor de poliție aflate în teren, astfel că, la scurt timp, un echipaj din cadrul Secției nr. 1 Poliția Urbană Sibiu a identificat autoturismul pe DJ106 A, între Sibiu și Rășinari, într-un șanț, conducătorul acestuia fiind în afara mașinii, fără vătămări corporale în urma evenimentului rutier.

Imediat, la fața locului a ajuns și un echipaj de poliție din cadrul Secției nr.1 Poliție Rurală Șelimbăr care a preluat cercetările, în urma acestora rezultând faptul că autoturismul reclamat ca sustras era condus de către un tânăr de 17 ani, din Orlat, care nu deține permis de conducere iar testarea sa alcoolscopică a indicat valoarea de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat

Totodată, polițiștii au stabilit faptul că la data de 28.02.2024, în jurul orei 22:30, în timp ce se afla în imobilul victimei, acesta i-ar fi sustras cheia autoturismului cu scopul de a-l fura pentru a se deplasa în localitatea Cristian. Tânărul a condus autoturismul pe o distanță de aproximativ 2 km (de pe strada Cimitirului până pe D J106A, la aproximativ 200 m distantă de zona denumită popular ,,Tropini”), unde a pierdut controlul mașinii, acroșând un parapet de beton situat pe partea dreapta a drumului, fiind proiectat în șanț, atingând gardul situat în apropierea acestuia.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*