Situația germanilor din Sibiu, discutată la Berlin

Prefectul Adela Muntean a participat, în perioada 12-13 iunie, la cea de-a XXI-a sesiune a Comisiei mixte guvernamentale româno-germane pentru problemele etnicilor germani din România, desfășurată la Berlin.

„Întâlnirea a constituit prilejul unui schimb de opinii cu privire la sprijinul acordat minorității germane din România în perioada care a urmat sesiunii precedente, desfășurate la București (în perioada 10-12 aprilie 2017). De asemenea, au fost discutate și convenite proiectele următoare. Prefectul Adela Muntean a subliniat cu precădere implicarea Guvernului României atât în asigurarea cadrului legislativ, cât și în acțiuni practice în scopul sprijinirii etnicilor germani din județul Sibiu și nu numai. După această sesiune a avut loc și semnarea protocolului de colaborare bilateral. La invitația prefectului Adela Muntean, membrii Comisiei au decis ca cea de-a XXII-a sesiune să se desfășoare, în 2019, la Sibiu”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Sibiu.

Ședința a fost prezidată de co-președinții Comisiei – secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe George Ciamba și Bernd Fabritius, însărcinat al Guvernului federal pentru problemele imigranților de origine germană și minorități -, precum și de Emil Hurezeanu, ambasadorul României la Berlin, și Cord Meier-Klodt, ambasadorul RFG la București.

Instituțiile Prefectului din județele Bistrița-Năsăud, Caraș-Severin și Timiș, trei dintre județele reprezentative din punct de vedere al comunității germane în țara noastră și cu un istoric bogat al relațiilor de cooperare și al mediului de afaceri cu entități similare din Germania, au fost reprezentate la această sesiune la nivel de experți.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*