Site-ul Ministerului Dezvoltării, atacat cibernetic!

Site-ul web al Ministerului Dezvoltării a fost atacat cibernetic, de Paște. Atacatorii fac apel ca frații Tate să nu mai fie anchetați pentru că ar fi „inocenți”.

FOTO: Captură ecran

Un atac cibernetic de tip DDOS (distributed denial of service), care blochează accesul la site-uri, a avut loc duminică dimineață, în prima zi de Paște, asupra site-ului Ministerului Dezvoltării.

Sub titlul „Operațiunea România”, atacatorii au publicat un material prin care denunță corupția din România și cer încetarea anchetării fraților Tate, pentru că aceștia ar fi nevinovați.

„Din păcate, coruția este o problemă majoră în țara noastră și afectează negativ dezvoltarea economică și socială”, începe mesajul care anunță atacul, potrivit Radio Europa Liberă, continuând cu un apel de unire a forțelor celor care luptă împotriva corupției. Mesajul se încheia cu un avertisment la adresa parlamentarilor ale căror fapte de corupție ar urma să fie demascate.

În paralel, atacatorii fac apel ca frații Andrew și Tristan Tate să nu mai fie anchetați pentru că ar fi „inocenți”.

Mesajul se încheia cu promovarea a două canale de telegram pentru servicii de criptomonede sau de atacare de pagini de Facebook.

Până la această oră, nici ministul Attila Cseke, nici reprezentanții Directoratului Național de Securitate Cibernetică nu au reacționat în privința sursei atacului cibernetic. Mii de atacuri au avut loc în ultima perioadă împotriva site-urilor autorităților românești.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*