Sindicatul Învățământului Preuniversitar Sibiu: „La înscrierile la Bacalaureat, Sibiul este ABSENT, cadrele didactice sunt în grevă generală!

Sindicatul Învățământului Preuniversitar Sibiu a anunțat printr-un comunicat de presă că dascălii sibieni nu pot fi de acord cu oferta înaintată de exectiv pentru a înceta greva generală.

Foto: Mesagerul de Sibiu

„Sindicatul Învățământului Preuniversitar Sibiu, afiliat la Federația Sindicatelor din Educație “Spiru Haret” prin membrii de sindicat pe care îi reprezintă își exprimă indignarea cu privire la ofensa adusă salariaților din învățământ prin majorarea salarială a altor categorii de personal din alte domenii bugetare care se află pe grilele de salarizare din Legea 153/2017. Deci, pentru unii DA, se pot majora salariile pentru noi se majorează obligațiile de obediență? Însă rolul nostru social este de a determina factorii implicați în guvernarea acestei țări să vadă și să audă că, fără adoptarea unor măsuri de majorare salarială demnă de domeniul învățământ nu se mai poate. Demnitatea și respectul nu sunt prevederi legislative, sunt obligații asumate de către cei care ne guvernează prin angajamentele ce trebuie să fie DOAR în interesul securității sociale. Prejudiciul adus în familiile angajaților din învățământ prin lipsa de stabilitate financiară, interpretarea eronată în mod voit a cadrului legal prin care am considerat să intrăm în greva generală, ofertele jignitoare ce au fost propuse până în acest moment duc în continuare la un singur rezultat: grevă generală.

A început calendarul înscrierilor la Bacalaureat, Sibiul este absent, cadrele didactice sunt în grevă generală!

Azi, 29 mai 2023 au loc discuții cu ministrul Muncii, Marius Budăi revendicările noastre nu s-au schimbat, acestea sunt: majorare salarială de 25%, în medie, până la intrarea în vigoare a Legii Salarizării Unice; emiterea unei O.U.G. prin care să se garanteze că, în noua lege a salarizării, salariul profesorului debutant este egal cu cel puţin salariul mediu brut pe economie, ceea ce ar însemna că salariile medii ar urma să crească cu 60%.

Mâine, 30 mai 2023, va avea loc la București o adunare publică urmată de mars, având drept scop atragerea atenției asupra obligativității soluționării problemelor salariale cu care ne confruntăm. De la Sibiu va pleca o delegație formată din 150 de angajați ai sistemului de învățământ” se arată în comunicatul transmis de SIP Sibiu.

Greva generală continuă și mâine.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*