Sindicatul Învățământului Preuniversitar Sibiu a anunțat oficial că, de mâine, reîncep cursurile

Sindicatul Învățământului Preuniversitar (SIP) Sibiu, afiliat la Federația Sindicatelor din Educație “Spiru Haret”, a transmis în această seară un comunicat oficial prin care anunță că, de mâine, 13 iunie, membrii acestuia nu mai sunt în grevă.

Foto: Arhiva Mesagerul de Sibiu

”Sindicatul Învățământului Preuniversitar (S.I.P.) Sibiu, afiliat la Federația Sindicatelor din Educație “Spiru Haret” vă face cunoscut că începând de mâine, 13 iunie 2023 membrii de sindicat ai S.I.P. Sibiu nu mai sunt în grevă generală, aceasta fiind suspendată (conform art.162, alin.3 din Legea 367/2022), cursurile fiind reluate după orarul obișnuit.

Așa cum am solicitat în repetate rânduri guvernaților să emită un act normativ, prin care să se oblige prin noua lege a salarizării la o grilă corespunzătoare  având “la bază principiul potrivit căruia salariul de bază al profesorului debutant/asistentului universitar va fi stabilit la nivelul salariului mediu brut pe economie utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat iar prima tranșă să fie acordată cu data de 1.01.2024 de 50% din creșterea salarială prevăzută de noua lege a salarizării, această cerință a fost înfăptuită de Ordonanța de Urgență nr.57/2023 la art.III alin.(2) și (3).

Apreciem, și mulțumim în mod deosebit, sprijinul elevilor și al părinților care au fost alături de noi pe tot parcursul conflictului, mass-mediei și persoanelor publice care și-au declarat susținerea față de angajații din învățământ.

Precizăm că acțiunile noastre de protest nu au legătură cu susținerea vreunui partid politic și nu dorim să fie asociate cu discuțiile interne ale guvernanților.”, este comunicatul integral transmis de Biroul Executiv al S.I.P. Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*