Simulare Evaluare Națională 2023. Ce au avut de rezolvat la matematică elevii

Astăzi, între orele 9.00 și 11.00, în unitățile de învățământ cu clase gimnaziale din județul Sibiu a fost susținută simularea probei de matematică din cadrul examenului de Evaluare Națională 2023 pentru absolvenții clasei a VIII-a.

FOTO: arhivă Mesagerul de Sibiu

Din cei 3.715 elevi care puteau susține această simulare au fost prezenți 3.342 elevi (89,96%) și  373 elevi (10,04%) au lipsit.

Nu au existat probleme în privința organizării simulării la această probă, toate unitățile de învățământ cu clase gimnaziale putând accesa, multiplica și distribui subiectele la timp.

Nu au fost raportate situații de elevi eliminați sau elevi cu probleme de sănătate în timpul desfășurării probei.

Următoarea etapă a simulării examenului de Evaluare Națională 2023 pentru absolvenții clasei a VIII-a se va desfășura în 22.03.2023 (limba și literatura maternă), iar rezultatele vor fi știute în 29.03.2023.

Ministerul Educației va publica pe edu.ro subiectele după ora 15.00, dar până atunci a apărut pe surse broșura cu subiecte la matematică. 

Potrivit edupedu.ro, elevii au avut de rezolvat trei subiecte. La primele două subiecte, de câte 30 de puncte fiecare, au avut itemi obiectivi – de tip grilă – cu un singur răspuns corect. Subiectul al III-lea a fost cu probleme de algebră și geometrie.

Cea mai dificilă problemă a fost cea de la Subiectul al III-lea, punctul 6.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*