Simulare Bac 2024 matematică şi istorie. Sute de elevi au lipsit

În toate liceele din județulul Sibiu a fost susținută azi simularea probei E)c) a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat 2024, respectiv matematică, pentru profilurile tehnologic, real și vocațional pedagogic, și istorie, pentru profilele uman și vocațional de artă, sportiv sau teologic.

FOTO: Mesagerul de Sibiu

Nu au existat probleme în privința organizării acestei simulări, toate unitățile de învățământ cu clase liceale putând accesa, multiplica și distribui subiectele la timp.

Din cei 2.818 elevi care puteau susține simularea probei, au fost prezenți 2.485 elevi (88,18%), iar 333 elevi au lipsit (11,82%).

Cei mai mulți absenți au fost înregistrați la Liceul Tehnologic „Automecanica” Mediaș (64 elevi, majoritatea de la formele de învățământ cu frecvență redusă și seral), iar cei mai puțini absenți au fost la Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu și la Liceul Teoretic „Gustav Gündisch” Cisnădie (0 – zero absenți).

Pe disciplinele susținute azi, cei mai mulți elevi au absentat la matematică tehnologic (193 elevi), iar cei mai puțini au absentat la matematică mate-info și matematică pedagogic (câte un elev)

Calendarul simulării probelor scrise ale examenului național de bacalaureat, în anul școlar 2023 – 2024, este următorul:

– 06 martie 2024 – Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului sau specializării (fizică, chimie, biologie, informatică, logică, economie, sociologie, psihologie, filosofie, geografie)

– 07 martie 2024 – Proba E) b) – probă scrisă – Limba și literatura maternă

– 15 martie 2024 – Comunicarea rezultatelor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*