Simpozion de Neuro-Oncologie la Polisano MedLife

Primul Simpozion de Neuro-Oncologie, organizat sub egida Colegiului Medicilor din România – Filiala Sibiu, are loc în cadrul Spitalului Polisano MedLife, pe 24 februarie 2023, ora 10.00. Tema va fi: „Actualități în Neuro-Oncologie“ și se va desfășura în Sala de Conferințe de la etajul VII.
Foto: organizatori
Simpozionul este creditat cu 6 puncte EMC de către Colegiul Medicilor din România.
Medicina este o muncă de echipă, nefiind loc pentru “one man show”, scopul suprem fiind binele pacientului. Cancerul reprezintă a doua cauză de deces la nivel mondial după patologia cardio-vasculară, motiv pentru care optimizarea managementului pacientului oncologic reprezintă o prioritate pentru toate sistemele de sănătate.
Oncologia modernă promovează o abordare personalizată și individualizată.
Vorbind despre managementul tumorilor cerebrale, acesta presupune o abordare MULTIDISCIPLINARĂ și MULTIMODALĂ. Decizia terapeutică în neuro-oncologie se stabilește în cadrul unei echipe multidisciplinare, denumită TUMOR BOARD. Aceasta este alcătuită din medici de diferite specialități: oncologie medicală, radioterapie, anatomie patologica, neurologie, recuperare medicală, genetică, radiologie și imagistică medicală, neuropsihologie, neurochirurgie.
Mai mult decât atât, în cadrul fiecăreia dintre aceste specialități există medici dedicați neuro-oncologiei. Datorită volumului mare de informație medicală și a progresului continuu și accelerat al acestei supraspecializări, acest domeniu necesită o atenție aparte.
Speakeri:
Dr. Claudiu Matei Medic primar neurochirurgie, Doctor în Științe Medicale
Dr. Dancu Iulia – Medic Specialist ATI
Dr. Dan Filip – Medic Primar Neurologie, Doctor în Științe Medicale
Dr. Dan Florina – Medic Specialist Radioterapie
Dr. Ghica Raluca – Medic Specialist Anatomie Patologică
Dr. Sinea Laura – Medic Specialist Oncologie
Dr. Nistor Sofia – Medic Specialist Neurochirurgie
Dr. Sabău Sorin – Medic Primar ORL, Doctor în Științe Medicale
Dr. Sandu Mariana – Medic Primar Radiologie Imagistică Medicală.
„Vă așteptăm, așadar, la acest simpozion, să dezbatem cu responsabilitate, încredere și realism, despre
experiența și viziunea noastră comună în ceea ce privește tehnica și tehnologia în neuro-oncologie”, arată organizatorii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*