Simona Halep, poet preferat de Radu Vancu

După victoria Simonei Halep la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, scriitorul sibian Radu Vancu a postat un mesaj plin de admirație pe facebook. A mărturisit deschis că Simona Halep este unul dintre poetii lui preferați (pentru că da! fiecare meci al ei e un poem) și a reprodus două însemnări mai vechi din jurnalul personal.

foto: Arhivă
 Și poeții au poeți preferați. Iar sibianul Radu Vancu nu face excepție. Plin de admirație față de starul tenisului românesc și mondial, Simona Halep, acesta a recunoscut deschis că ea este unul dintre poeții lui preferați, comparând meciurile ei cu adevărate poeme.
A reprodus, simplu, două însemnări mai vechi din jurnalul personal.
„20 ianuarie 2014. Azi, prima zi de grădiniţă din anul ăsta a lui Sebastian. Era tare nerăbdător, după ce l-am îmbrăcat cu hainele de clasă şi-a înşfăcat ghiozdănelul şi a zbughit-o, fără să se mai uite înapoi. S-a şi trezit, de altfel, singur, fără să fie nevoie să trag de el ca-n alte dimineţi. Eu eram deja treaz, mă trezisem de la 4 să văd meciul Simonei Halep la Australian Open, din optimi, cu Jelena Janković. (Unele dintre cele mai bine investite aproape două ore din istoria mea recentă. Un poem întreg, meciul ăsta. Şi poate şi fata asta, fără glamour, dar atât de strălucitoare.)
7 octombrie 2017. Simona Halep e locul 1 mondial. Poezia se naște mereu din lupta cu limitele noastre – or, tenisul Simonei e născut din lupta cu limitele propriului corp (cred că am mai scris asta în jurnalul ăsta, acum vreo doi-trei ani) – așa încât se înțelege de ce ea e unul dintre poeții mei preferați de azi. Și de ce, pentru mine, tenisul ei e o dovadă că frumusețea (și poezia) există”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*