Sibiul va fi legat de județele Brașov și Covasna prin 800 de kilometri de piste de biciclete

Consilierii județeni au avut un singur punct pe ordinea de zi, cel vizând participarea județului Sibiu la proiectul „Implementarea a 3.000 km de trasee cicloturistice la nivel național” finanțat din PNRR, Componenta 11 – Turism și cultură, alături de alte unități administrativ-teritoriale din cadrul județului dar și din județele învecinate sub coordonarea Liderului de proiect – Consiliul Județean Brașov.

 

Proiectul a fost aprobat în unanimitate de consilieri, ceea ce înseamnă că Sibiul va participa la realizarea acestui proiect îndrăzneț alături de județele Brașov și Covasna.

Traseele cicloturistice propuse de Consiliul Judetean Sibiu însumează aproximativ 300km.

Conform acordului de parteneriat, în proiect vor fi implicate 28 de unități teritorial administrative din județul Sibiu:

Municipiul Mediaș, orașele Avrig, Agnita, CopșaMică și OcnaSibiului, și comunele Alțîna, Arpașu de Jos, Axente Sever, Bazna, Biertan, Bârghiș, Blăjel, Cârța, Loamneș, Ludoș, Merghindeal, Micăsasa, Moșna, Nocrich, Păuca, Porumbacu de Jos, Roșia, Slimnic, Șelimbăr, Șeica Mare, ȘeicaMică, Târnava și Valea Viilor, la care se adaugă UAT Județul Sibiu.

Prin realizarea acestui proiect, Sibiul va fi legat practic de județele Brașov și Covasna prin trasee cicloturistice.

Ședința de astăzi a trebuit să fie convocată în regim de urgență deoarece termenul de depunere a cererilor de finanțare este foarte strâns, până la 11 decembrie.

Un proiect de hotărâre similar a fost adoptat ieri, 7 decembrie, și de către consilierii județeni din Covasna. Amănunte AICI.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*