Sibiul se apropie de pragul celor 800 de infectări, iar România se apropie de 1.000 de cazuri noi de COVID-19 pe zi!

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 779 de persoane (dintre care 727 adulți și 52 copii).

Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 553 de persoane, iar 59 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.  În ultimile 24 de ore, în județul Sibiu au fost confirmate pozitiv 9 persoane pe următoarele categorii de vârstă:

  • 40 – 49 de ani 2 persoane
  • 50 – 59 de ani 4 persoane
  • 60 – 69 de ani 2 persoane
  • 70 – 79 de ani 1 persoană

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254 și 0269-216103. În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 83 de apeluri ca urmare a noilor prevederilor legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 48 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 113 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

Polițiștii sibieni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, precum și reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții de control, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19, în centre comerciale și zone adiacente, la unități de alimentație publică, zone de agrement, zone aglomerate, precum și în mijloace de transport în comun.

În cursul zilei de 20 iulie a.c., 205 polițiști, jandarmi și polițiști locali au fost angrenați în acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse pe perioada stării de alertă. 10 persoane au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare totală de 4.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

În urma verificărilor efectuate de DSVSA, în cadrul a 11 societăți, și au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 10.000 de lei pentru desfășurarea activității în spații neautorizate sau neaprobate sanitar veterinar. 

În țară, în ultimele 24 de ore au fost 994 de cazuri noi, din 17.204 teste efectuate.

Este un nou record al cazurilor de COVID-19 de la începutul pandemiei. De asemenea, au fost confirmate 36 de decese din cauza infecțiilor cu coronavirus, cel mai mare număr de morți.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*