Sibiul, printre județele cu cele mai multe cazuri COVID

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a informat că, în săptămâna 10 – 16 aprilie, 41,5% dintre cazurile de COVID-19 au fost înregistrate în Bucureşti şi în judeţele Cluj, Iaşi, Sibiu şi Braşov, potrivit Agerpres.

FOTO: arhivă Mesagerul de Sibiu

În perioada de referinţă au fost înregistrate 4.201 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 şi au fost raportate 40 de decese la pacienţi cu COVID-19: 19 de bărbaţi şi 21 de femei.

Potrivit raportului săptămânal de supraveghere, 48,3% dintre cazurile confirmate s-au înregistrat la persoane care nu s-au vaccinat anti-COVID.

Dintre cei vaccinaţi care s-au îmbolnăvit, 49,8% erau fie imediat după vaccinare, fie la mai mult de şase luni de la ultima doză.

Jumătate (50%) dintre decese au fost înregistrate săptămâna trecută în judeţele Constanta, Iaşi, Bihor, Sibiu şi Tulcea. 68,3% dintre persoanele decedate nu erau vaccinate, arată sursa.

Conform INSP, de la începutul pandemiei şi până în prezent, 86,5% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 54,7% la bărbaţi.

Dintre persoanele care au murit, 93,8% aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*