Sibiul, premiat la Forumul Orașelor Verzi

Municipiul Sibiu a fost premiat pentru proiectele în domeniul mobilității velo în cadrul Forumului Orașelor Verzi, desfășurat la Brașov, în perioada 5-7 septembrie.

Foto: Facebook Primăria Sibiu

Premiul a fost preluat în numele Primăriei Sibiu de Administratorul Public Ioana Leca.

Primăria Sibiu a depus o aplicație în cadrul concursului „Premiile Orașelor Verzi” desfășurat în marja Forumului. În această aplicație a fost prezentat proiectul de amenajare a malurilor Cibinului cu piste pentru biciclete, precum și celelalte proiecte, implementate sau în curs, inițiate de administrația locală pentru extinderea infrastructurii dedicate deplasării cu bicicleta.

Foto: Facebook Primăria Sibiu

Juriul alcătuit din reprezentanți ai mediului academic și al sectorului non-guvernamental a analizat toate aplicațiile depuse de municipiile din România și a decis să acorde Municipiului Sibiu premiul la categoria „Mobilitate velo”.

Foto: Facebook Primăria Sibiu

„Premiile Orașelor Verzi” este o inițiativă a Forumului Orașelor Verzi, aflat la cea de-a treia ediție, în parteneriat cu Asociația Municipiilor din România. Acest concurs își propune să recunoască și să premieze ambițiile și eforturile orașelor de a deveni mai ”verzi”, mai sustenabile și de a reduce impactul asupra mediului.

Foto: Facebook Primăria Sibiu

Un reprezentant al Primăriei Sibiu a participat și la cele trei zile de ateliere ale Forumului Orașelor Verzi, desfășurat anul acesta sub tema „Schimbăm perspectiva. Îmbrățișăm transformarea. Alegem acțiunea. Împreună.” pentru a cunoaște, dar și pentru a împărtăși bune practici în abordarea problemelor legate de mediul înconjurător. Scopul acestei conferințe a fost și acela de a aduce în atenția autorităților locale a celor mai bune practici, a tehnologiei de ultimă oră din domeniu și de a îi încuraja să ia măsuri cât mai bune pentru orașele și cetățenii lor.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*