Sibiul, pe harta calității

Un hotel din Sibiul a găzduit, pentru prima dată în România, o conferință regională în domeniul managementului calității.

Werner SeegerReuniunea a fost organizată la finele săptămânii trecute, de o firmă de specialitate din străinătate, ce acționează și pe piața românească, și de Centrul de Management al Calității (QMC). Printre cei care au ținut prelegeri în domeniul calității s-au aflat Reinhard Hagen, șef de Formare și Dezvoltare Profesională aI VDA-QMC și Werner Seeger, din partea Werner Seeger Managementul calității România. Trebuie menționat că Sibiul este unul dintre cele trei locații din Europa în care în 2015 se organizează astfel de conferințe. Prima a fost Budapesta, a urmat Sibiul, iar spre finalul anului va mai fi organizată o conferință în Spania.

100 de participanți

Participanții – care au reprezentat companiile din Zona Industrială Vest, dar și alte unități din județ, au dezbătut teme actuale în ceea ce privește domeniul de calificare în industria automotive, între care managementul greșelilor și conducerea; VDA 6.3 – Lansarea în fabricație și experiențele practice actuale; viitorul standardului ISO/TS 16949 pe baza modificărilor aduse de ISO 9001:2015; implementarea cerințelor managementului calității în industria automotive; Field Quality Engineer (FOE) și Supplier Quality Engineer (SQE). Discuțiile s-a axat în principal pe introducerea unui nou standard de calitate, din toamna acestui an. Au participat în jur de 100 de specialiști din domeniul calității.

„Sunt 12 ani de când am deschis firma la Sibiu și este o investiție de bun augur, având în vedere dezvoltarea economică a Sibiului“, ne-a declarat Werner Seeger, din partea VDA-QMC. La rândul său, Reinhard Hagen a apreciat că acest domeniu este în continuă perfecționare, iar din acest punct de vedere conferința este un bun prilej pentru firme să se acomodeze cu noile cerințe ale pieții.

Werner Seeger Managementul Calității este un birou de consultanță în management ce acționează pe plan internațional, specializat pe Managementul Calității și Mediului. În domeniul automotive, este partener oficial al Centrului pentru Managementul Calității al Asociației lndustriei Auto din Germania (VDA-QMC).

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*