Sibiul găzduiește prima ediție a Cupei României la baschet în scaun rulant

Clubul Sportiv Comunitar Sibiu organizează în perioada 9 – 11 decembrie prima ediție a Cupei României la baschet în scaun cu rotile.

Competiția se va desfășura la Sala Transilvania și va reuni la start patru echipe din țară – Sibiu, Brașov, Cluj și Argeș.

„Zburătorii ” cum sunt numiți acești temerari care trec practic peste limitele fizice și reușesc prin voință să își depășească dizabilitățile, speră ca sibienii să fie prezenți în număr cât mai mare la sală pentru a-i încuraja din tribune.

„Undeva la început de lună mai, a anului 2018, la inițiativa Fundația Comunitară Sibiu și cu sprijinul Diakoniewerk România, este contactat primul Zburător sibian, David Raulea, cu intenția de a aduce cât mai multe persoane cu dizabilități să alerge la Maratonul International Sibiu.

De la prima întâlnire cu David, cele două organizații, alături de membri Clubului Sportiv Comunitar Sibiu, încep să gândească sporirea numărului persoanelor cu dizabilități participante la activitățile sportive de tot felul: atletism, baschet, handbal. Se naște astfel echipa Zburătorilor, a celor care îndrăznesc să se înalțe, deși sunt țintuiți într-un scaun rulant.

Cu sprijinul extraordinar al comunității sibiene (persoane fizice și juridice, instituții ale statului) echipa crește, se cumpără scaune rulante, două antrenamente pe săptămână devin o regulă, participăm la competiții, începem sa jucăm meciuri de baschet și handbal, oficiale și amicale.

Apogeul îl atingem prin organizarea, de către Clubul Sportiv Comunitar Sibiu a primei ediții a Cupei României la baschet în scaun rulant, practic un campionat național, în care sunt implicate 4 echipe din țară (Sibiu, Brașov, Cluj și Argeș), echipe care se antrenează de 2 ori pe săptămână pentru a fi cei mai buni” au transmis reprezentanții Clubului Sportiv Comunitar Sibiu.

Programul competiției este următorul:

Vineri, 9 decembrie:

– ora 14:00 meci Brașov – Cluj

– ora 16:00 meci Sibiu – Argeș

Sâmbătă, 10 decembrie:

– ora 12:00 meci Brașov – Argeș

– ora 17:00 meci Sibiu – Cluj

Duminică, 11 decembrie:

– ora 10:00 meci Cluj – Argeș

– ora 12:30 meci Sibiu – Brașov

Intrarea este liberă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*