Sibiul, EXCEPȚIA de la regulă în ce privește prețurile cerute pe apartamente

În ciuda așteptărilor, prețurile cerute pe apartamente continuă să crească în marile orașe din România, arată cea mai recentă analiză Imobiliare.ro. Variații pozitive au avut loc pe ambele segmente de piață, însă cele mai semnificative s-au înregistrat pe segmentul rezidențial nou. Prețurile din București au stagnat în februarie. Două orașe au prețuri medii mai mari decât în București: Cluj-Napoca, capitala prețurilor rezidențiale, și Brașovul.

Foto: Imobiliare.ro

După un avans de 0,9% în ianuarie, prețurile locuințelor au înregistrat o evoluție pozitivă și în februarie. Potrivit Indicelui Imobiliare.ro, așteptările vânzătorilor de apartamente s-au majorat, astfel, cu o medie de 1,6% în februarie, Indicele Imobiliare.ro crescând la nivel național de la 1.413 la 1.435 de euro pe metru pătrat util.

Majoritatea centrelor regionale analizate s-au înscris pe o traiectorie ascendentă la acest capitol, creșteri având loc atât pe segmentul rezidențial vechi, cât și pe cel nou.

Excepția de la regulă este reprezentată de Sibiu, unde prețul mediu solicitat pentru apartamente s-a diminuat. Prețurile apartamentelor au crescut cel mai mult în Oradea și Ploiești, iar cele din București și Constanța au stagnat.

În luna februarie, așteptările vânzătorilor de apartamente din Sibiu au ajuns la o medie de 1.415 de euro pe metru pătrat util, ceea ce reprezintă un declin în cuantum de 1,3% față de finele lui ianuarie.

Comparativ cu luna februarie 2022, apartamentele din acest centru regional se situează la o diferență de 6,9% (față de o valoare de 1.324 euro pe metru pătrat util).

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*