Sibiul este primul oraș din Europa Centrală şi de Est care găzduieşte universitatea regională BELC 2017

România este prima ţară din Europa Centrală şi de Est care va găzdui în perioada 20-24 iunie, la Sibiu, universitatea regională BELC, la care vor participa 120 de profesori de limba franceză din mai multe ţări, a anunţat ieri Institutul Francez.

„În perioada 20-24 iunie 2017, Ambasada Franţei în România şi Institutul Francez din România, împreună cu Centrul Internaţional de Studii Pedagogice din Paris (CIEP), organizează, la Sibiu, universitatea regională BELC 2017. Această acţiune va fi inaugurată în cadrul unei ceremonii care va avea loc marţi, 20 iunie, la ora 09.00, în sala Festivă a Bibliotecii Judeţene Astra din Sibiu, în prezenţa reprezentanţilor Ambasadei Franţei în România şi din ţări din Europa Centrală şi de Est, ai Ministerului Educaţiei Naţionale, ai CIEP, ai Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei (OIF), ai autorităţilor locale şi partenerilor din Sibiu”, se arată într-un comunicat de presă citat de AGERPRES.

Universitatea regională BELC 2017 este axată pe tematica ‘Les métiers du français dans le monde’ (Meseriile pentru promovarea limbii franceze în lume), fiind o acţiune de formare continuă, organizată de CIEP pentru prima oară în Europa Centrală şi de Est. Universitatea regională de la Sibiu „îşi propune să prezinte noile practici şi instrumente pedagogice pentru predarea şi promovarea limbii franceze în sistemele educative. Zece module de formare, structurate pe două domenii (Predare şi Management), vor fi animate de cinci formatori ai CIEP, specialişti în didactica limbii franceze şi în managementul educaţional”, se mai arată în comunicat.

La Sibiu vor fi prezentate noile tendinţe în domeniul învăţământului timpuriu al limbii franceze, utilizării TIC în predarea limbii franceze (FLE) în învăţământul preuniversitar, prezentarea noilor orientări în domeniul predării limbii franceze în context profesional (FOS), dezvoltarea de competenţe privind managementul centrelor de limbi străine.

Universitatea regională se va desfăşura pe durata a cinci zile. La Sibiu se vor reuni 120 de profesori de limba franceză, reprezentanţi a sistemelor educative din ţările din Europa Centrală şi de Est: Albania, Armenia, Bulgaria, Republica Cehă, Macedonia, Republica Moldova, România, Serbia, Ucraina şi Ungaria, precum şi reprezentanţi a Institutelor Franceze şi Alianţelor Franceze din ţările din regiune.

Evenimentul este organizat de Ambasada Franţei în România şi Institutul Francez din România, în parteneriat cu Centrul Internaţional de Studii Pedagogice (CIEP) din Franţa, Casa Corpului Didactic Sibiu, Biblioteca Judeţeană Astra din Sibiu şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu, cu sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale, Institutului Francez din Paris, TV5MONDE şi Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei. La eveniment vor participa şi reprezentanţi ai Federaţiei Internaţionale a Profesorilor de Limba Franceză (FIFP), Librăriei Franceze Kyralina, Centrului de carte străină Sitka, Editurilor Hachette, CLE International, Didier şi Maison des Langues.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*