Sibiul devine centrul olăritului din România

Târgul Olarilor, cel mai longeviv eveniment al Sibiului cultural, face trecerea de la vară la toamnă.

Ediția cu numărul 53 a evenimentului se desfășoară în 31 august – 1 septembrie, în Piața Mare, și reunește meșteri din toate colțurile țării. Nu vor lipsi demonstrațiile la roata olarului şi atelierele, mult îndrăgite de cei mai mici vizitatori ai târgului.

Peste 100 de meşteri din Corund, Braniştea, Horezu, Oboga, Vădastra, Baia Mare şi Obârşa sunt așteptați la Sibiu. Manifestarea recreează atmosfera de târg specifică Pieţei Mari de odinioară, așa că vizitatorii vor avea posibilitatea să achiziționeze produse decorative sau utilitare specifice acestui meşteşug: oale, ulcele, blide, căni, cahle pentru soba de teracotă, clopoței, instrumente muzicale etc.

Atmosfera de târg va fi întregită de demonstrațiile live la roata olarului, publicul  având prilejul să urmărească transformarea unei bucăţi de lut în vas. De asemenea, pe parcursul celor două zile, artiști ceramişti vor îndruma copiii să își descopere talentul si îndemânarea, să își dezvolte imaginația şi inventivitatea, în cadrul unor ateliere de modelaj în lut şi pictură pe obiecte ceramice.

Târgului Olarilor este organizat de Consiliul Județean Sibiu, Centrul Județean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul-Junii” Sibiu, în parteneriat cu Complexul Naţional Muzeal ASTRA, în zilele de 31 august şi 1 septembrie, în Piaţa Mare, şi este deschis vizitatorilor între orele 9.00 – 21.00.

One Comment

  1. Pingback: Sibiul devine centrul olăritului din România – Made in Transilvania

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*