Sibiul cumpără gunoi!

Consorțiul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 marchează Ziua Internațională a Mediului printr-un eveniment inedit: bursa de plastic.

Pentru a încuraja reciclarea plasticului și a diminua folosirea lui excesivă, consorțiul invită sibienii să aducă plastic de orice fel pentru care vor primi în schimb monede suvenir SibCoin sau răsaduri. Evenimentul are loc pe platforma Sălii Polivalente Transilvania din Sibiu, miercuri, 5 iunie, între orele 9 și 18.

„Ratele de schimb” sunt următoarele:

– o pungă de plastic … plină cu plastic = 1 SibCoin sau 10 răsaduri la alegere

– două pungi de plastic … pline cu plastic = 1 SibCoin ȘI 15 răsaduri la alegere

– trei pungi de plastic … pline cu plastic = 2 SibCoin ȘI  25 răsaduri la alegere

– patru pungi plastic … pline cu plastic = punguța cu 4 SibCoin ȘI 30 răsaduri la alegere

Pentru copii, orice cantitate de plastic adusă va fi recompensată cu SibCoin sau răsaduri la alegere.

Răsadurile sunt oferite de Consorțiul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 care derulează un parteneriat cu Stațiunea de Cercetare și Producție Legumicolă Buzău. Ele au fost crescute în serele Serviciului Public pentru Administrare Parcuri și Zone Verzi Sibiu.

„În cadrul acestui eveniment vom putea admira grădina urbană pe asfalt, mașini hibrid sau electrice și ne vom putea bucura împreună de faptul că Sibiul a marcat încă o premieră europeană: prima comunitate regională care limitează utilizarea plasticului de unică folosință prin politici publice! La Sibiu ne exprimăm de data acesta «plastic»: pa-pa plastic!”, se arată într-un comunicat al consorțiului RGE 2019.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*