Sibiul a mai dat un președinte

Deputatul liberal Raluca Turcan a acceptat propunerea pe care i-au făcut-o în mod unanim colegii din Biroul Politic Național de a fi președinte interimar al PNL, ca urmare a scorului electoral pe care l-a reușit partidul în Sibiu.

PNL Sibiu a obținut, la alegerile parlamentare de duminică, cel mai mare număr de voturi dintre toate filialele liberale din țară. „Am primit propunerea unanimă din partea tuturor colegilor de a fi președinte interimar al PNL, în condițiile în care am venit astăzi la ședință cu cel mai bun rezultat obținut de PNL în toată țara. Această propunere nu a venit în urma unui compromis, a unor negocieri. Nu m-am așteptat și nu mi-am dorit să se întâmple lucrul acesta. Dimpotrivă, am o organizație și o echipă frumoasă în PNL Sibiu”, a precizat Turcan.

Până la congres

Raluca Turcan ar putea conduce partidul până la jumătatea lunii februarie, când, potrivit unor surse liberale, va avea loc Convenția Națională pentru desemnarea unei noi echipe de conducere.

Ea a arătat că PNL are capacitatea de a renaște și de a fi cel mai puternic partid de dreapta din România. „La nivel național, am primit un mesaj că oameni care și-ar fi dorit să voteze pentru PNL împotriva PSD au avut niște semne de întrebare, niște nemulțumiri și s-au îndepărtat de noi. Or, la aceste mesaje pe care le-a dat societatea, noi trebuie să răspundem și trebuie să corectăm și cred că are capacitatea de a renaște, de a transmite oamenilor că poate să fie cel mai puternic partid de dreapta din România”, a adăugat Raluca Turcan.

Misiunea noii echipe

Aceasta a susținut că nu vizează funcții și că dorește să contribuie la reconstrucția PNL care trebuie să se bazeze pe „soluții concrete”. „Vreau să sprijin ca PNL să devină acel partid pe care oamenii îl așteaptă ca reprezentant al dreptei românești. Nu am proiecte politice secrete, nu am încă planuri, nu vând blana ursului din pădure, niciodată nu am făcut lucrul acesta. Toată cariera mea m-am concentrat pe eficiență și obținerea de performanță. E nevoie de astfel de persoane la conducerea PNL”, a afirmat Turcan.

În opinia sa, în campanie a contat foarte mult faptul că liberalii nu au vorbit despre proiecte concrete pe care oamenii le așteaptă în continuare. „Am preferat o bună perioadă să ne concentrăm pe persoane, pe lucruri mărunte și nu am vorbit despre proiecte mari pe care oamenii le-au așteptat de la PNL”, a menționat Raluca Turcan.

 

PSD – „o fraudă de încredere“

Turcan, a declarat, miercuri, la finalul consultărilor cu președintele Klaus Iohannis, că PSD își începe acțiunea politică pentru următorii patru ani cu „o fraudă de încredere“ și consideră surprinzătoarea rapiditatea cu care acest partid „își abandonează programul de guvernare“. „Programul lor nu este sustenabil. Este un motiv de îngrijorare severă că România, cu o guvernare PSD, nu poate să ofere bunăstarea pe care și-au dorit-o cetățenii atunci când au votat PSD“, a comentat președintele interimar al PNL.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*