Sibiu Sound Festival, singurul festival dedicat exclusiv trupelor sibiene

Aflat la prima ediție, Sibiu Sound Festival se va desfășura între 20 și 22 iulie, în Parcul Sub Arini, și își propune să aducă în fața sibienilor cele mai importante trupe locale care au piese compoziție proprie.

Sibiu Sound Festival va cuprinde o serie de concerte live, susținute de artiștii care își cântă muzica proprie. Nevoia unui astfel de eveniment se resimte fiindcă există, la nivelul orașului Sibiu, mulți artiști creatori, de toate vârstele, lipsiți însă de posibilitatea de a se face auziți sau cunoscuți. Sibiu Sound Festival va forma, astfel, o legătură între public și artiști. În acest sens, vor fi invitați să concerteze trupele și cântăreții sibieni care au creații proprii, originale, din genurile: jazz, blues, pop, rock, folk, hip hop. Intrarea la concerte va fi gratuită.

Cele trei zile de concerte vor aduce în atenția publicului sibian trupele și muzicienii din zona underground, mai puțin cunoscuți, dar și trupe sibiene renumite, oferind acestora oportunitatea de a se exprima live în condiții decente, susținuți de echipamente de scenă profesionale, într-o producție artistică promovată intens. Aceștia se pot înscrie trimițând un e-mail pe adresa office@sibiusound.ro.

„Sibiu Sound Festival contribuie la dezvoltarea fenomenului de «cultură vie», ceea ce presupune stimularea creației contemporane, facilitarea contactului direct între artistul creator și public, stimularea creativității și inovației, conectarea artișilor independenți locali la agenda publică și culturală. Proiectul conferă recunoaștere și legitimitate trupelor tinere, formațiilor și artiștilor locali independenți activi si creativi, dar va promova și muzicienii sibieni cu experiență, care au succes și cu care ne mândrim, muzicieni ce pot inspira tinerele generații”, declară organizatorii evenimentului.

Dedicat creatorilor, artiștilor independenți locali, festivalul va susține creativitatea și inovația culturală și va avea ca finalitate producția unui album, pe CD și DVD, care va fi masterizat într-un studio profesionist. Albumul Sibiu Sound 2018 va deveni un produs media ce va conține două sau trei piese ale fiecărei trupe ce va performa live în cadrul festivalului, astfel, prin multiplicarea sa, va reprezenta cartea de vizită muzicală a orașului Sibiu a anului 2018.

Festivalul este organizat în parteneriat de Asociația ART Factory Transilvania și Asociația Culturală Play.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*