Sibiu Open – Iohannis la fileu

Dusan Lajovic

Cap de serie numărul 1 la turneul Sibiu Open din acest an va fi sârbul Dusan Lajovic

Dusan Lajovic, finalist al Cupei Davis în 2013 și principal favorit, Tobias Kamke, Andreas Beck, Ruben Ramirez Hidalgo, participanți la peste 15 Grand Slam-uri, vin la Sibiu Open 2015.

Totodată, componenții echipei României de Cupa Davis, Victor Hănescu și Adrian Ungur sunt pe tabloul principal al competiției. În schimb, Marius Copil a spus „pas“ ediției din acest an, deoarece nu îi convine suprafața, el fiind mai mult un jucător de terenuri rapide, potrivit directorului turneului, Marius Vecerdea. Turneul va începe sâmbătă, cu tabloul de calificări, urmând ca duminică să fie organizată Ziua copiilor – „Kids Day“. În această zi vor fi organizate tot feluri de jocuri și concursuri pentru cei mici, urmând ca cei mai buni să fie premiați de clubul Pamira și sponsorii turneului. „Ne dorim ca această zi să îi aducă pe cei mici și mai aproape de acest frumos sport. Vrem să petreacă o zi plăcută, cu puțină joacă, puțin tenis dar și multă, multă voie bună”, a dezvăluit Vecerdea.

Invitați… acasă

La premierea micilor tenismeni va lua parte și Carmen Iohannis, prima doamnă a țării. La turneu este invitat și președintele Klaus Iohannis, însă, deocamdată, el nu a confirmat prezența. Sibianul Victor Cornea va fi prezent pe tablourile principale de simplu și dublu. El este pe locul 450 mondial acum la dublu, cea mai mare performanță atinsă de vreun sibian vreodată.

Cine vine la Sibiu?

Cel mai important turneu de tenis din Transilvania, Sibiu Open prezentat de Raiffeisen Bank, se desfășoară în perioada 19 – 27 septembrie, la Tenis Club Pamira. Primii 22 de jucători selectați de ATP pentru turneul de la Sibiu au fost anunțați recent, iar printre ei se regăsesc multe nume cunoscute în competițiile de mare anvergură din tenisul mondial. Cap de serie nr. 1 la turneul din acest an va fi sârbul Dusan Lajovic. Sârbul a disputat finala Cupei Davis în 2013, alături de Novak Djokovic. Cea mai bună clasare a sa a fost în octombrie 2014, când ocupa locul 57. În ultimul an, a jucat contra a șase jucători din top (Djokovic, Nadal, Wawrinka, Cilic, Berdych și Nishykori). Atât în 2014, cât și în 2015 a pierdut la Roland Garros contra celor care aveau să câștige trofeul. În 2014, în optimi de finală (turul 4!) contra lui Nadal, iar în 2015, la mare luptă, în 4 seturi, contra lui Wawrinka, (în turul 2). Doar Djokovic, în finală a reușit performanța realizată de Lajovic, de a câștiga un set în fața lui Wawrinka pe zgura pariziană.
Favoritul 2, germanul Tobias Kamke, este un veteran al turneurilor de Grand Slam cu peste 20 de participări. Germanul a încheiat 2014, pentru al cincilea an consecutiv, în Top 100, cel mai bun rezultat al anului precedent fiind sferturi de finală în turneul ATP 500 din orașul său natal, Hamburg. Spaniolul Pere Riba revine la Sibiu, după participarea din 2014. A încheiat anul trecut cu 32 de partide câștigate și 17 pierdute, precum și cu cel de-al șaptelea titlu din carieră, turneul Challenger din Panama City. A mai jucat alte trei finale de turnee Challenger și a participat la Roland Garros, Wimbledon și US Open. Ruben Ramirez Hidalgo și Andreas Beck sunt alți doi veterani ai turneelor de Grand Slam, cu 20, respectiv 15 participări la activ.

Recital românesc

Cei mai reprezentativi tenismeni români revin la Sibiu Open prezentat de Raiffeisen Bank. Victor Crivoi a obținut un wild-card direct pe tabloul principal, în urma turneului organizat în această săptămână la Tenis Club Pamira. Alături de el, pe tablou se vor regăsi și cei mai activi tenismeni români ai momentului, Adrian Ungur și Victor Hănescu, acesta din urmă și el un reprezentant de seamă al jucătorilor experimentați în Grand Slam-uri, cu 39 de participări, sfert finalist la Roland Garros 2005, și zece ani încheiați între primii 100 de jucători ai lumii.
Marius VECERDEA | director Sibiu Open

„Mă bucur să văd atât de mulți jucători experimentați pe tabloul competiției noastre de la Sibiu. Mă aștept la niște meciuri foarte disputate și sper din tot sufletul ca jucătorii români să facă o figură frumoasă.”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*