Sibienii Sebastian Barbu și Bogdan Iancu, din nou vicecampioni

Sibienii Sebastian Barbu și Bogdan Iancu și-au făcut treaba și la Raliul Brașovului, ultima etapă a sezonului în Campionatul Național de Raliuri Betano, însă titlul național s-a dus în cele din urmă tot la echipajul Tempestini – Itu (Napoca Rally Academy).

foto: facebook/FRAS

Lideri în campionat după două victorii consecutive – în etapele a 3-a și a 4-a (Raliul Argeșului și Raliul Bucovinei), sibienii au sperat la primul lor titlu din istorie până în ultima clipă. Cu excepția raliului de casă, din iulie, când au terminat pe 4 (cu 2 pene de cauciuc), Barbu și Iancu au terminat de fiecare dată pe locul secund (cu probe speciale câștigate la Bacău, Iași, Cluj și acum Brașov). De fiecare dată, au fost în urma echipajului Tempestini  – Itu, care n-a făcut niciun pas greșit în ultimele luni, pentru a se impune și în weekend, pe Skoda Fabia Rally2 Evo și a-și adjudeca al 5-lea titlu consecutiv în clasamentul general. Tempestini a ajuns la titlul cu numărul 7  și este la doar unul singur de recordul lui Titi Aur.

Sebastian Barbu a început perfect Raliul Brașovului, cu o victorie pe prima probă specială, dar a avut apoi de furcă pe traseu cu 2 pene de cauciuc care l-au scos din ritm. Chiar și așa, a mai reușit o victorie în ultima specială a primei zile, însă ecartul față de Tempestini era de peste 1 minut. În cea de-a doua zi, echipajul Barbu-Iancu a mai câștigat o specială, în vreme ce Tempestini – Itu le-a terminat în frunte pe toate celelalte.

Tempestini a câștigat al 5-lea titlu consecutiv în clasamentul general (foto: facebook/FRAS)

„După o primă zi în care și-a asigurat un avantaj confortabil, fiind la 1 minut și 11 secunde în fața principalilor contracandidați Sebastian Barbu și Bogdan Iancu (Skoda Fabia Rally2), echipajul de la Napoca Rally Academy și-a conservat sâmbătă rezultatul și chiar a mărit ecartul cu încă aproape 7 secunde înaintea power stage-ului de la Bran.“, a notat Federația Română de Automobilism Sportiv.

Așadar, echipajul sibian Sebastian Barbu – Bogdan Iancu s-a clasat pe 2 în Raliul Brașovului, la 01:18,5 minute de câștigător. A cucerit, pentru al doilea an consecutiv, titlul de vicecampion național.

Sibienii Barbu – Iancu au încheiat pe locul secund un sezon excelent (foto: facebook/FRAS)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*