Sibienii primesc bilete de autobuz în schimbul deșeurilor

Orice sibian va putea circula cu transportul public, plătind la schimb cu PET-uri şi doze de aluminiu, în cadrul caravanei „Schimbă PET-ul cu biletul“, o iniţiativă dezvoltată pentru prima dată în România de Act for Tomorrow şi Kaufland România în contextul programului Vinerea Verde, lansat de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor.
Campania se desfăşoară doar astăzi, 22 octombrie, în intervalul orar 08:00-16:00, în parcările celor patru magazine Kaufland din Sibiu.

5 deşeuri pentru 2 călătorii

Cei dornici să participe trebuie să aibă la ei cinci deşeuri (PET-uri, doze de aluminiu, sticlă) şi să le introducă în aparatele automate de colectare Tomra, puse la dispoziţie de Kaufland România. În urma acestui proces, pentru cei ce au colectat deşeurile separat, automatele vor elibera un cupon în baza căruia se poate primi biletul pentru mijloace de transport în comun, valabil pentru două călătorii, de la voluntarii prezenţi la fiecare punct de colectare. Costul biletelor este suportat integral de către principalul partener privat al acestei campanii, respectiv Kaufland România. Toate PET-urile colectate în cadrul campaniei vor fi transmise către fabricile de reciclare, unde vor fi transformate în noi resurse, afirmă organizatorii campaniei care şi-au propus să încu
rajeze folosirea transportului public, dar şi să promoveze colectarea şi reciclarea deşeurilor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*