Sibienii, entuziaști de mobilitatea alternativă, mișcare și experiențe noi. Cifrele Sibiu Bike City

1.151 de utilizatori înregistrați, 1.533 de tranzacții procesate prin aplicație și 1355 de închirieri de biciclete, acesta au fost cifrele primului weekend de prezență a Sibiu BikeCity în oraș.

Au fost accesate toate tipurile de planuri tarifare, dar cei mai mulți bicicliști, 769, au preferat închirierea pentru o oră.

În privința calificativelor, ”frumoase” și confortabile” au fost cuvintele care au caracterizat primele interacțiuni ale sibienilor cu bicicletele puse la dispoziție de municipalitate.

Un proiect complex prin dimensiunea sa tehnologică, Sibiu BikeCity s-a lansat pe 29 aprilie, așa cum era anunțat.

Bicicletele sunt disponibile momentan în 40 din cele 49 de stații.

Utilizatorii au putut obține informații, anunța eventualele incidente sau defecțiuni la numărul 0791001100 al dispeceratului Sibiu BikeCity, număr pus la dispoziție de Serviciul  Public de Administrare a Domeniului Public și Privat Sibiu, zilnic, de luni  până duminică,  între orele 06.00-24.00.

Astfel, cu ajutorul unui card bancar, al unui smartphone și al aplicației mobile PBSC (Public Bike System Company) disponibilă în Google Play și App Store, bicicliștii cu vârsta de peste 14 ani pot închiria bicicletele inteligente Sibiu BikeCity, în intervalul orar 06:00-24:00, de luni până duminică. Aplicația, care include un scurt tutorial, afișează o hartă a stațiilor, precum și pictograme care indică disponibilitatea bicicletelor în stații. Tarifele pentru închirierea ocazională sunt de 1 leu/oră sau 10 lei/zi, dar există disponibilă și opțiunea de abonamente.

Mai multe detalii despre modalitățile de închiriere, tarife și regulament, aici: https://bikecity.sibiu.ro/

„Închiriază! Pedalează! Returnează!” au fost mesajele campaniei de promovare, prezente în punctele de informare din oraș, care au anunțat lansarea sistemului și pașii de funcționalitate pentru acest tip de mobilitate. Campania de informare a beneficiat și de un spot radio, difuzat pe trei posturi de radio locale.

„Ne-am dorit ca prezența bicicletelor Sibiu BikeCity să aducă un plus de culoare, la propriu și la figurat, în viața comunității, fiindcă acesta este un proiect adresat sibienilor. Faptul ca am avut un răspuns atât de bun din partea comunității în utilizarea bicicletelor sistemului pus la dispoziție de municipalitate, încă din primele ore de funcționare, ne-a dat măsura entuziasmului unui public interesat de mobilitatea alternativă, de mișcare și de experiențe noi. Le mulțumim celor care ne-au scris cu privire la acest sistem, dar și bicicliștilor care au postat pe rețelele sociale fotografii cu bicicletele Sibiu BikeCity”, transmite Astrid Cora Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Sibiu BikeCity este un sistem smart de micromobilitate  urbană în sistem bike sharing dezvoltat de PBSC Canada și prezent în 15 țări și 45 de orașe la nivel global. 91% dintre bicicletele PBSC folosite în sistemul de transport din întreaga lume sunt mecanice.

Valoarea totală a proiectului este de 13,42 milioane lei, dintre care 12,49 milioane lei reprezintă fonduri europene nerambursabile.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*