Sibienii care nu strâng dejecțiile animalelor de companie vor fi amendați

Pe principiul „iubim animalele de companie, dar și orașul“, Primăria Sibiu a început instalarea coșurilor de gunoi pentru colectarea dejecțiilor animalelor de companie.

Municipalitatea pune lucrurile în ordine în ceea ce privește strângerea dejecțiilor animalelor de companie. Astfel, cei care vor ieși la plimbare prin oraș cu animalele de companie nu mai au nici o scuză să nu strângă în urma acestora. Totodată, prin această acțiune, municipalitatea dorește ca parcurile și zonele verzi să fie mai curate. „Sibienii au acum unde să colecteze acest tip de deșeuri pentru a păstra curățenia în parcurile din oraș, dar și pe stradă, arătând respect față de ceilalți locuitori ai orașului, dar și responsabilitatea în îngrijirea animalului de companie. Primăria Sibiu lucrează la un proiect de hotărâre a Consiliului Local care va specifica și amenzile ce vor fi aplicate celor care nu înțeleg să respecte aceste reguli simple“, avertizează Mirela Gligore, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Sibiu.

38 pentru început

În această săptămână, au fost montate primele cinci coșuri de gunoi dotate cu pungi de plastic pentru colectarea dejecțiilor animalelor de companie. Acestea au fost montate pe bulevardul Victoriei (în fața sediului secundar al Primăriei Sibiu), în fața Bibliotecii Astra, în parcul Cetății, pe strada Târgu Vinului și în parcul Tineretului. În total, s-au achiziționat 38 de astfel de coșuri care vor fi montate în următoarea perioadă în parcurile și zonele verzi din Sibiu, în centrul istoric, pe bulevardul Vasile Milea, pe bulevardul Mihai Viteazu, pe Calea Dumbrăvii, pe str. Gladiolelor, pe str. Semaforului, precum și în zonele Valea Aurie, Terezian, Reșița și Cireșica.

Soluție pentru centru

Platformele de colectare a deșeurilor din centrul istoric vor primi și ele un aspect mai decent. „Pentru a nu mai avea imaginea dezolantă a tomberoanelor sau pungilor de gunoi în stradă, din lipsa unor curți interioare în casele din centrul istoric, s-au amplasat câteva platforme adecvate zonei în care se vor poziționa tomberoanele, iar cetățenii își vor putea strânge gunoiul (cutiile negre, maro și galbene). Acesta se va strânge zilnic, conform programului cunoscut deja“, anunță viceprimarul Răzvan Pop.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*