Sibieni VICTORIOȘI la Runathon Sofia 2023!

Atleții de la Clubul Sportiv Comunitar Sibiu au terminat pe primul loc în cursa „regină“ de ștafetă 20 kilometri (semimaraton) la Runathon Sofia 2023, întrecere desfășurată ieri pe străzile capitalei bulgare. Team 3 (Cristina Șoaită, Dora Constantinescu, Cornel Popa și Petrică Țerbea) s-a impus în fața spaniolilor de la Dame de Baza, bronzul revenind echipei Lisabona 1. Tot la Sofia, echipa formată din Daniela Mercurian, Liviu Costea, Ghizela Vonica și Paul Szatmari a terminat pe poziția secundă la 10.000 de metri, iar o a treia din cele 6 deplasate la Sofia de CS Comunitar Sibiu (Lăcrămioara Teodorescu, Anamaria Ungurean, Daniel Din și Cătălin Mureșan) a terminat pe locul 3 în proba de 5 kilometri.

(Dan GREAVU)

foto: facebook/Runathon 2023

La întrecerea din Bulgaria au luat parte peste 400 de alergători amatori din 11 țări, constituiți în echipe de 4 persoane (2 bărbați și 2 femei), cu 2 în grupa de vârste 20-40 și doi în grupa de vârstă de 40-60 de ani. „Alergătorilor bulgari li s-au alăturat 226 de sportivi din 56 de echipe din străinătate. Aceștia au fost reprezentanții a 10 țări – Portugalia, Spania, Italia, Olanda, Croația, Slovenia, Austria, Slovacia, Letonia și România, fiecare țară formând 6 echipe proprii pentru a participa în Bulgaria. În aceste țări s-a desfășurat o selecție de participanți timp de șase luni, fiind determinați „lideri de echipă” care au monitorizat strict executarea programelor de instruire atribuite de organizatorii bulgari.“ au transmis organizatorii Runathon Sofia 2023.

foto: facebook

foto: facebook / Runathon2023

Cursele de 5 și 10 km au fost curse pe echipe – cu start și timp simultan, iar cursa de 20 km – fiecare membru al echipei a alergat 5 km și cea mai rapidă echipă a câștigat. Toate competițiile au fost deschise echipelor de patru vârste diferite din patru categorii: 20-40; 40-50; 50-60; 60+. Componența echipei a asigurat echilibrul între sexe, echipele fiind formate dintr-un număr egal de bărbați și femei. Câștigătorii au fost premiați de Damyan Dikov – CEO al Fundației Sofia – Capitala Europeană a Sporturilor.

Eveniment sportiv de amploare, Runathon Sofia 2023 a fost organizat pentru prima dată sub „umbrela“ Uniunii Europene (finanțat prin Erasmus Plus) și a fost o „încălzire“ pentru Maratonul Sofia din weekendul viitor, pe 8 octombrie. Potrivit organizatorilor, scopul comun al Runathon este de a încuraja oamenii de toate generațiile, sexele și pregătirea fizică din 11 state membre ale UE să alerge regulat și să popularizeze alergarea ca sport de echipă care poate crea o legătură între generații pentru a avea beneficii fizice, mentale și sociale semnificative pentru o viață activă a oamenilor de toate vârstele.

Runathon Sofia 2023 a fost un eveniment reușit, mă bucur că am putut coordona pentru România acest proiect ca să putem participa in Bulgaria la eveniment alături de alte 10 țări și peste 400 de sportivi. Rezultatele obținute de echipa din Sibiu mă bucură și ne onorează ca echipă. A fost o muncă de 10 luni, dar a meritat tot efortul. Felicitări Dani Troancă, mulțumesc Liviu Costea, aveți o echipă minunată!“, a transmis azi Ciprian Banea.

foto: facebook/Ciprian Banea

Echipele CS Comunitar Sibiu:

Team 1 – Daniela Mercurian, Liviu Costea, Ghizela Vonica, Paul Szatmari

Team 2 – Lăcrămioara Teodorescu, Anamaria Ungurean, Daniel Din, Cătălin Mureșan

Team 3 – Cristina Șoaită, Dora Constantinescu, Cornel Popa, Petrică Țerbea

Team 4 – Cătălin Boer, Corina Popa, Diana Mureșan, Raul Stoica

Team 5 – Cosmin Vasiu, Ileana Balut, Anamaria Grozavu, Alexandru Costeiu

Team 6 – Ciprian Banea, Claudia Savu, Andra Biea, Marcel Chis

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*