Sibieni premiați la Congresul Societăţii Germane de Oftalmologie din Bonn

Medici din cadrul Secției Clinice Oftalmologie au reprezentat Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu la Congresul Societăţii Germane de Oftalmologie, care s-a desfășurat între 27-30 septembrie la Bonn.

Prestigioasa manifestare cu participare internațională a reunit invitați de seamă, printre care şi preşedintele Asociaţiei Americane de Oftalmologie, prof. dr. George Williams. 

dav

Dr. Mihai Elena, medic primar oftalmolog şi Dr. Bodea Oana, medic rezident specialitatea oftalmologie,  au expus un caz deosebit, diagnosticat şi tratat în clinica de oftalmologie a spitalului de către o echipă multidisciplinară formată din medici oftalmologici, anatomo-patologi și hematologi, printre autori numărându-se şi Dr. Cătană Alina, medic primar hematolog.

Lucrarea prezentată de medicii sibieni a fost nominalizată între cele mai bune postere – categoria “Poster of the Day”, dintr-un total de 381 de postere ale participanților. Performanța reușită este cu atât mai notabilă cu cât lucrarea a fost una din cele două lucrări din afara Germaniei care au fot premiate la categoria menționată.

„Am prezentat un caz deosebit și extrem de rar, al unui pacient tânăr, de 26 de ani, cu afectare importantă a vederii la ambii ochi, ca o  manifestare rară în cadrul unei boli hematologice, și care a necesitat investigații complexe pentru diagnosticare. Cazul a captat atenția participanților și apreciat ca atare, fapt care ne onorează”, a declarat Dr. Mihai Elena,  medic primar oftalmolog în cadrul SCJU Sibiu.

Secția de oftalmologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu oferă o gamă complexă de servicii oftalmologice de diagnosticare și tratament, realizate de medici cu experiență și cu ajutorul tehnicilor moderne din dotare. Prin urmare pacienții asigurați pot benefica gratuit de numeroase examinări.

În cadrul Secției Clinice Oftalmologie, își desfășoară activitatea patru medici primari si doi medici specialiști. În secție se tratează patologie medicală oftalmologică, patologia chirurgicală de anexe și pol anterior (chirurgia pleoapelor, strabismului, cristalinului prin facoemulsificare, conjunctivei), prin tehnici chirurgicale moderne.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu se află sub autoritatea Consiliului Judeţean Sibiu, pe baza Hotărârii nr. 93/2010 a Consiliului Judeţean Sibiu.


Viorica MAIER

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*