Sibieni pe PODIUM la Ocean Lava Kotor 2024!

Succes sibian în Muntenegru, la cea de-a 8-a ediție a competiției de triatlon Ocean Lava Kotor din Muntenegru. Parte a delegație României deplasată la acest important concurs în calendarul internațional, echipa de ștafetă mixtă Ergo Team Clubul Sportiv Comunitar Sibiu a reușit să urce pe podium! Locul 3 pentru triatloniștii amatori sibieni: Cornel Popa, Ioana Matau Remus Bucea, Raul Stoica! În cadrul aceluiași concurs, sibianul Bogdan Scarlet a reușit un concurs excelent la individual, unde a încheiat pe 19 din 80 de participanți.

(Dan GREAVU)

foto: facebook/Cornel Popa

Am mai scris un capitol în cartea vieții. Un capitol pe care îl voi povesti cu mare drag ori de câte ori voi avea ocazia. Am plecat la drum cu acești camarazi, bănuiam că vom ajunge în locuri de vis și adevărul este că nu ne-am înșelat! Locurile și peisajele îți tăiau respirația, apa, cerul, muntele, clădirile….toate formau un „tot“ care îți hrăneau sufletul!“, a transmis la final Cornel Popa. 

foto: facebook/Cornel Popa

Triatlonistul sibian a arătat cum a ajuns să trăiască o nouă experiență minunată, aceea de a participa în echipa de ștafetă a CSC Sibiu la competiția din Muntenegru. „Propunerea a venit din partea colegei de la Clubul Sportiv Comunitar Sibiu, Ioana Matau Remus Bucea, împreună cu unul dintre cei mai tineri și competitivi alergători din echipa clubului, Raul Stoica, ca să facem o echipă de ștafetă, Olympic, la una dintre cele mai frumoase competiții de Triathlon – Ocean Lava Kotor. Bogdan Scarlet, coleg de club, a participant la proba Olympic – individual, unde a reușit să ajungă pe poziția 19/80 a clasamentului. Am acceptat provocarea și a început o perioada de pregătire fizică și bineînțeles psihică, miza a fost destul de mare, trebuia cândva să bifăm și o competiție de Triathlon ștafetă peste hotare!

Am reușit să trecem linia de sosire cu medalia de bronz la gât! Acesta este farmecul unei ștafete: toți încearcă să-și depășească limitele, iar fiecare secundă contează pentru a avea rezultate bune.  Susținător, fotograf și pasionată de sport a fost de data aceasta Corina Arina care ne-a însoțit peste tot în această călătorie.

Menționez că această deplasare nu ar fi fost posibilă fără suportul din partea companiei #ErgoTehnicCsaszarDaniel.

Totodată mulțumim d-lui Bogdan Chereches că ne-a pus la dispoziție o mașină în care am încăput toți cu tot cu biciclete!

Vă mulțumim pe această cale pentru susținerea  deplasării și participării! În speranța că vor urma și alte provocări noi ne dorim să rămânem o „echipă”din toate punctele de vedere. Vă doresc tuturor să aveți parte de tot binele din lume“, a transmis Cornel Popa, de la Clubul Sportiv Comunitar Sibiu

foto: facebook/Cornel Popa

La rândul său, inițiatoarea Ioana Matau Remus Bucea mulțumește colegilor de echipă Raul Stoica și Popa Cornel, „pentru că nu le-a fost frică să plece la «drum» cu mine, pentru încrederea acordată și pentru contribuția adusă la realizarea visului meu – acela de a participa la un triatlon internațional, depășindu-ne toate limitele și obținând un rezultat spectaculos!“. De asemenea, i-a mulțumit lui Bogdan Scarlet, „pentru toate încurajările și starea de bine primite în ultimele zile“, Clubului Sportiv Comunitar Sibiu și lui Dani Troancă „pentru faptul că mi-au permis să fac parte din această minunată familie“, Ergo Technik SRL – Adezivi si etanșanti și lui Csaszar Daniel  pentru sprijinul financiar acordat în această călătorie, lui Bogdan Cherecheș „pentru punerea la dispoziție a mijlocului de transport, fără de care nu cred că ne-am fi descurcat, familiei, pentru înțelegerea și acceptarea acestei pasiunii nebune pe care am (re)descoperit-o în ultimii ani, tuturor colegiilor din club și nu numai, care au încredere în mine și mă susțin.“

foto: facebook/Cornel Popa

Duminică a avut loc ediția a 8-a a competiției de triatlon Ocean Lava Kotor, Muntenegru, având cursele principale:

– Standard (1,5+40+10)

– Distanța semilungă (1,9+90+21)

România a aliniat la startul competiției din Muntenegru nouă sportivi în proba de half, doi sportivi individuali și două ștafete la olimpic (masculină și mixtă).

Rezultatele românilor au fost notabile:

🔸 Deak Zsombor locul 2 la Open Half Distance (4h 05’ 37”)

🔸 Locul 2 la probă olimpică a fost ocupat de Hasan Bedirhan Karabag, sportiv turc care a fluturat steagul României, vorbește limba română și are cetățenie română

🔸 Ștafetele au avut rezultate excelente: cea masculină (Phoenix) a terminat pe locul 1, iar cea mixtă (Ergo Team CSC Sibiu) pe locul 3

🔸 Corina Chelu (Seven Sport Club) – locul 3 la categorie (olimpic)

🔸 Liviu Irimia (Seven Sport Club) – locul 3 la categorie (half)

Triatlonul devine un sport de masă, foarte bine reprezentat de sportivii noștri amatori, care adună rezultate foarte bune pentru România. Felicitări tuturor. Mult succes în continuare!“, a notat Federația Română de Triatlon.

foto: facebook/Cornel Popa

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*