Sibience pe podium, la prima etapă a CN Women Rally 2024!

Sibianca Roxana ARMEANA, care a concurat pe un Suzuki Swift, a reușit să se impună în prima etapă a Campionatul Național Women Rally – Bosch Car Service 2024, la Clasa 1! Cealaltă sibiancă din concurs, campioană națională la clasă, Mădălina Vasiloiu a început sezonul 2024 cu un loc secund. „Prima etapa din Campionatul Women Rally  care a avut loc la Timișoara s-a încheiat cu un rezultat promițător pentru mine: Locul 2 la Clasa 1, Locul 8 in Clasamentul General. Mulțumesc Laura Savu, Ciprian Luca și tuturor celor care mă susțin!“, a declarat Mădălina, la finalul etapei.

(Dan GREAVU)

Podium cu Roxana Armeana pe locul I și Mădălina Vasiloiu, pe locul secund la Clasa I (foto: facebook)

Mădălina Vasiloiu (foto: captură video)

Cealaltă campioană națională din județ, dar la Clasa 2, medieșeanca Cătălina Diac a obținut tot locul secund.Uneori încerc să înving realizările altora, dar în multe ocazii găsesc că e mai bine să-mi bat propriile realizări. Asta îmi poate da mai multă satisfacție. Pentru prima competiție oficială din 2024, am fost răsplătită cu locul 2 – clasa a 2-a. Mulțumiri speciale pentru tot sprijinul acordat: CSM Mediaș, Primaria Medias, Calatoreste cu Radu, Florin Rosca, Seba Barbu, Laura Savu, Ligia Barbu, Cezar Barbu, Sabi, Ada, Ioana, Cristiana, Rocsana, Flori, Mada, Geta, Ale,“, a  transmis după cursă Cătălina Diac.

Cătălina Diac, locul secund la Clasa 2 (foto: facebook)

Campionatul Național Women Rally – Bosch Car Service 2024 a debutat, ieri, la Timișoara. Primul eveniment automobilistic din acest an dedicat doamnelor și domnișoarelor, desfășurat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, a adus la start peste 50 de mașini și participante din 10 judeṭe.

Roxana Armeana (foto: captură video)

Din județul Sibiu au participat Roxana Armeana (Suzuki Swift), la clasa 1 FWD, Mădălina Vasiloiu (Citroen C2 VTS), clasa 1 FWD și Cătălina Diac (Ford Fiesta), clasa 2 FWD.

Competiṭia propriu-zisă s-a desfășurat ieri, 18 mai, pe un traseu special amenajat la Shopping City Timișoara. Concurentele au avut parte atât de viraje de viteză, cât și de ace de păr sau șicane unde și-au demonstrat agilitatea la volan. Au fost două manșe, concurentele luând startul pe rând, fiind cronometrate la sutimi de secundă.

La finalul concursului au fost premiate cele mai bune concurente din cele 6 clase instituite, plus Clasamentul General. Conform regulamentului competiṭiei, clasele sunt constituite în funcție de capacitatea motorului și de gradul de modificare al mașinii. Clasele 1, 2, 3 și 3+ sunt dedicate mașinilor de stradă fără modificări, cu motor termic, în funcṭie de capacitatea cilindrică.

Acestora li se adaugă clasa 4, a maşinilor electrice, susținută de George –  primul banking inteligent din România.

Ultima clasă este Clasa 5, cea a maşinilor modificate şi / sau posesoarelor de licență FRAS cu un grad mai mare decât cel al licenṭelor pentru Women Rally. Women Rally este astfel locul perfect pentru a face primii pași în motorsport cu costuri minime folosind mașinile personale.

Cele mai rapide concurente au fost premiate la Festivitatea de Premiere din cadrul Dineului Oficial, la Casa Auto Timișoara.

Campionatul Național Women Rally – Bosch Car Service 2024 îmbină testele cronometrate de îndemânare la volan cu oportunități de socializare, noțiuni de conducere defensivă și momente elegante petrecute într-o companie inedită, unde participantele îşi împărtășesc pasiunea pentru mașini și ambiția de auto-depășire. Împreună, comunitatea Women Rally contribuie la șosele mai sigure, încurajând într-un cadru legal și sigur dezvoltarea abilităților la volan și responsabilitatea în trafic, pentru toată familia.

Următoarea etapă e programată la București, în perioada 5 – 6 iulie 2024.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*