Sibianul Vlad Popa, onorant loc 19 la JO de Tineret

În această dimineață au avut loc primele întreceri de patinaj viteză, la Jocurile Olimpice de Tineret Gangwon (Coreea de Sud) 2024. În proba de 500 metri masculin, sibianul Vlad Popa a încheiat în 39,59 de secunde, clasându-se pe locul 19. Celălalt tânăr sportiv român, Tudor Debu, s-a clasat pe 28. În întrecerea feminină, româncele Teodor Pârvu și Iulia Ionescu au încheiat pe 30 și respectiv 31.  

foto: facebook/COSR

„Prima zi a întrecerilor de patinaj viteză de la Gangneung, din Oval, a avut la startul probei de 500 m patru români. Fetele au intrat primele pe gheață, Teodor Pârvu și Iulia Ionescu au concurat în primele perechi și cu timpii înregistrați au terminat pe locurile 30, respectiv 31.

Vlad Popa s-a autodepășit în cursa sa, sub ochii lui Octavian Morariu, membru CIO pentru România, care l-a aplaudat la final, acesta a terminat cursa pe un onorant loc 19, cu 39.59 secunde. Tudor Debu a încheiat competiția pe locul 28.

Pentru elevii Cristinei Andrei și Marius Paraschivoiu urmează cursa de 1.500 m. Succes mai departe!“, a transmis Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

Jocurile Olimpice de Tineret de Iarnă de la Gangwon (Coreea de Sud) se desfășoară în perioada 19 ianuarie – 1 februarie. Campion național absolut la juniori, Vlad Popa reprezintă România, alături de alți 3 patinatori, din Brașov și Ploiești. E singurul sibian din concurs, din delegația țării noastre făcând parte și 2 antrenori sibieni, Cristina Andrei și Sebastian Barbu (schi alpin).

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*