Sibianul stabilit în Elveția care a donat Muzeului Astra peste 550 de piese de artizanat extra-european

În ultimii 10 ani, H.P. Connerth, sibian stabilit în Elveția, a donat Muzeului ASTRA peste 550 de piese de artizanat extra-european din colecția personală. Anul acesta, editura ASTRA Museum pregătește un catalog al colecției lui H.P. Connerth.

foto: Muzeul ASTRA

Astfel, el a continuat și a adus în secolul XXI tradiția călătorilor sași care au contribuit la dezvoltarea culturală a comunității lor de origine. Piesele fac parte acum din colecțiile Muzeului ASTRA / Muzeul de Etnografie Universală Franz Binder și au fost incluse în mai multe expoziții temporare.
Orice reinterpretare critică a patrimoniului poate azi să se facă doar căutând răspunsuri la întrebări care plasează o colecție, prin intermediul cercetării donatorilor, în contextul personal al unei istorii de viață care se desfășoară pe fundalul unor tendințe ale Istoriei.
Anul acesta, editura ASTRA Museum pregătește un catalog al colecției lui H.P. Connerth. Acesta va include o serie de interviuri realizate în perioada 2019 – 2024 de către muzeograful Adriana Avram, în cadrul unei cercetări mai largi, pe marginea poveștii de viață și a călătoriilor realizate de către donator.
„Privind donația ca un întreg, dincolo de piesele individuale, modul de constituire a acesteia ne arată felul în care a evoluat perspectiva lui Connerth asupra lumii și asupra rolului pedagogic al unor astfel de colecții”, spune muzeograful Adriana Avram.

foto: Muzeul ASTRA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*