Sibianul de aur și ciocolată

Într-un strat de bronz ciocolatiu, sibianul Marcel Manea a reușit, de curând, să-și adjudece titlul de campion mondial la culturism. Este primul titlu de gen pe care un sibian a reușit să-l cucerească vreodată.

Campionatul Mondial de Seniori a avut loc la Santa Susanna, în Spania, lotul României întorcându-se acasă cu trei medalii de aur, trei medalii de argint, cinci de bronz și alte șapte locuri între primii șase clasați în lume pe diverse categorii de vârstă și greutate.

 

Obiective ambițioase

„Sunt mândru de faptul că anul acesta am reușit să ne consolidăm prezența pe plan mondial, iar România să devină un nume important în culturism. 2020 a fost cel mai bun an competițional din istoria Federației Române de Culturism și Fitness, iar 2021 avem obiective și mai ambițioase. A fost o mare onoare, în calitate de oficial al Federației Mondiale de Culturism şi Fitness, să îi pun medalia de aur la gât sportivului român Marcel Manea. Marcel a luat titlul la categoria Master Men’s Bodybuilding, 40-44 ani, până în 90 kg. Cu emoții şi mândrie, am ascultat intonarea imnului României pe scena Campionatului Mondial din Spania“, a explicat Gabriel Toncean, președintele Federației Române de Culturism și Fitness.

Cel mai bun an

2020 este, până în prezent, cel mai bun an competițional al sportivului sibian. Nu mai departe de mijlocul lunii septembrie, Marcel a câștigat și titlul de campion European. „Locul 1 la Campionatul European de Master 2020 este un trofeu câștigat din pasiune, muncă ani la rând și trebuie să le mulțumesc celor care au fost lângă mine și m-au susținut, au avut încredere și au crezut în mine“, a mărturisit sportivul sibian pe pagina lui de Facebook. La început de septembrie, el a strălucit și la Campionatul Balcanic, unde a cucerit titlul de campion absolut.

Simpatic, calm și extrem de amabil, Marcel poate fi regăsit atât în sălile de sport ale orașului, unde se antrenează fie în trafic, unde își face meseria de polițist comunitar. (D.M.)

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*