Sibianul David Talpoș, din nou CAMPION în Olanda

O nouă medalie pentru sambo-ul sibian, la Dutch Open Sambo, turneu internațional inclus în calendarul Federației Internaționale de Sambo (FIAS). După aurul cucerit anul trecut de Daniel Natea care a câștigat European OPEN SAMBO Dutch 2023 (la +98 kg), aurul lui David Talpoș, argintul lui Darius Șcheau și bronzul lui Paul Bolovan, în acest an am avut doar un titlu sibian, prin același David Talpoș, la 98 kg. Darius Șcheau a încheiat pe 5 la 88 kg.

foto: facebook/David Talpoș

Anul acesta, România a fost reprezentată de 8 sportivi, între care 3 băieți, la o competiție care s-a bucurat de participarea a peste 275 de sportivi din diferite țări. Sportivii români au fost coordonați de Daniel Natea, din delegația țării noastre făcând parte și sibianca Constantin Elena.

Pentru România au mai cucerit medalii în Olanda: Paul Scurtu (CSM Brăila) – aur la categ. 79 kg seniori, Carolina Szabo ( CS Universitatea Arad) – aur la 59 kg junioare, Ana-Maria Vladu (CS Universitatea Arad) – bronz la 50 kg tineret, Maria Naidin (CSM Brăila) – argint la 54 kg seniori, Alexandra Rus (CSM Baia Mare) – aur la 72 kg tineret și Anamaria Rus (CSM Baia Mare) – argint la categ. 72 kg tineret. De remarcat performanțele surorilor gemene Alexandra și Ana-Maria Rus. După câte două meciuri câștigate, Alexandra și Anamaria au ajuns în finala categoriei 72 kg – Tineret. A fost rândul Alexandrei să câștige, deoarece gemenele nu luptă între ele la competiții. Alexandra și Anamaria Rus, originare din Pribilești, practică judo din 2012 și sambo din 2019, fiind antrenate la CSM Baia Mare de către Vasile Pop.

Campionatul Dutch Open Sambo a avut loc pe 2 martie în orașul Dalfsen (Olanda). A doua zi, duminică 3 martie, a fost organizat un antrenament comun la care au participat sportivi din peste 20 de țări. A fost un bun prilej pentru sportivii români să-și verifice pregătirea în vederea participării la Naționale și apoi la prima competiție majoră a anului, Cupa Mondială din perioada 4 – 5 aprilie 2024, de la Complexul Sportiv „MIKA” din Erevan (Armenia)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*