8 sibieni la Paris–Brest–Paris, cea mai veche cursă de ciclism de anduranță din lume

Zile pline de adrenalină pentru opt sibieni, care participă în aceste zile la faimoasa PARIS-BREST-PARIS, cea mai veche cursă de ciclism de anduranță din lume. Dintre aceștia, Daniel Goia a încheiat primul cursa, în urmă cu câteva minute, după 84 de ore, 21 de minute și 23 de secunde. Ceilalți 7 temerari sibieni – Corina Popa, Cornel Silviu Popa, Sergiu Cosmin Fidiles, Marinel Mihai Ilie, Daniel Crăciun, Ciprian Giurgiu și Florian Marius Boarnici sunt la această oră în continuare pe traseu, parcursul lor putând fi urmărit AICI

(Dan GREAVU)

foto: facebook/Hermina Goia Studio

Tradiționala cursă pe distanțe lungi, PARIS-BREST-PARIS, totodată mai cunoscută tură din ciclismul de anduranță mondial (pentru cicliștii amatori și non-profesioniști), este organizată din 4 în 4 ani, încă din 1891. La ediția din acest an participă peste 8.000 de cicliști, din peste 60 de țări, pe trasee din Beauce, Perche, Normandia și Bretania. O cursă infernală, care se întinde pe 1.280 de kilometri și cu peste 10.000 m diferență de altitudine pe traseu.

foto: Randonneurs Transylvania

Rataciti prin Paris!

„Echipa galactica a ciclistilor de anduranta din #SIBIU va reprezenta Romania la cea mai importanta cursa pentru ciclistii amatori entuziasti si non profesioniști. PARIS-BREST-PARIS, cea mai veche competitie din lume care se desfasoara o data la 4 ani, cu traditie de la 1891, cand Romania nu exista pe harta, iar steagul pe care il poarta cu mandrie cei 8 acum (a se vedea pe chipul lor) , nu stralucea atat de puternic. Sute de mii de spectatori ii vor apaluda pe cei opt sibieni de-a lungul celor 1200 km si 90 de ore, prin Franta, de la Paris la Brest si retur.“, anunța duminică Randonneurs Transylvania.

 

Sibienii aleargă alături de alți 51 de ciclisti români (din țară, din diaspora românească și din Republica Moldova). Startul a fost dat pe 20 august, competiția întinzându-se pe durata a aproape patru zile. „Săptămână cu emoții pentru echipa noastră. Colegul nostru Daniel Goia s-a aventurat în cea mai mare cursă de anduranță pentru cicliștii amatori, Paris-Brest-Paris!“, a transmis înaintea cursei Hermina Goia Studio.

Pentru participarea la competiția din Franța, la fel ca și ceilalți sibieni prezenți la întrecerea maraton, Daniel Goia s-a antrenat intens în țară, unde a efectuat mai multe tururi lungi de câteva sute de kilometri. Astfel, în iunie a pedalat aproape o zi întreagă, străbătând cu bicicleta distanța de 606,2 km, între Sibiu și Costinești, în 23,46 de ore (timp total 35 de ore). De asemenea, sibianul a parcurs pe bicicletă, până la plecarea în Franța,  aproape 7.000 de kilometri.

Pe parcursul cursei PARIS-BREST-PARIS, cicliștii trebuie să își dozeze energia și timpul limitat de somn într-un mod foarte eficient, pentru a putea ajunge la fiecare punct de control intermediar, fiecare având propriul timp limită. Pe lângă distanța impresionantă ce trebuie parcursă pe bicicletă, provocarea cursei este augmentată de factorii meteorologici incontrolabili, de oboseală musculară, somn limitat, alimente ce trebuiesc raționate eficient și diversele complicații mecanice care apar.

Revenim cu amănunte 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*