Sibianul Christian Marcu (12 ani), VICECAMPION național la slalom U14!

Tânărul sportiv sibian Christian MARCU (12 ani) continuă să impresioneze, numărându-se printre speranțele schiului românesc. În această săptămână, a cucerit o medalie de argint, pe pârtia olimpică de la Borșa, la Campionatul Național de schi alpin pentru copii (HC, U14, U16). Printre mezinii de la U14, miercuri, a încheiat pe 2 la slalom, devenind VICECAMPION național în această probă. A avut un deficit de doar 27 de sutimi față de învingător, după o primă manșă încheiată pe 3, reușind să-și impună apoi ritmul pentru o victorie în manșa secundă.

(Dan GREAVU)

Christian Marcu, alături de antrenorul de la club și de sibianul Alexandru Barbu (antrenor federal)

Ieri ar fi trebuit să intre din nou pe pârtie, pentru slalom uriaș și combinata alpină, însă organizatorii au apreciat că e mai bine să amâne cursele la o dată ulterioară (în funcție de condițiile meterologice), temperatura ridicată făcând zăpada de pe pârtie improprie pentru marea performanță. Ca urmare, Christian Marcu a pornit spre următoarea competiție importantă în calendarul intern: Turneul Internațional „Children Trophy – Baia Sprie” 2024. O întrecere care se va desfășura în perioada 8-10 martie, pe pârtia Șuior, în organizarea Federației Române de Schi Biatlon și a CSȘ Baia Sprie. Categorii de concurs: U14 și U16, fete și băieți.

În vârstă de 12 ani (născut în 4 aprilie 2011), Christian MARCU s-a pregătit și în acest sezon în străinătate, ridicându-și nivelul de performanță. Component al Clubului Sportiv Carpati Sinaia, dar și al Clubului SC Fieberbrun (ÖSV), a participat la mai multe concursuri în această iarnă, cele mai importante rezultate fiind obținute în ultimele săptămâni.

Mai întâi, la începutul lunii februarie, a strălucit la CUPA CORONA din Poiana Brașov, unde a terminat pe locul I în ambele zile de concurs, la categoria U14, slalom uriaș! Performanța sa a fost salutată de reprezentanții clubului din Sinaia, care i-au apreciat evoluțiile, evidențiind atitudinea de campion a acestuia. „Christian, bravo, bravo, bravoooo! Ești un sportiv de mare clasă! Ai dat totul pe traseu și ai reușit să cucerești în cele două curse LOCUL I la categoria U14, slalom uriaș, într-un stil spectaculos! Felicitări pentru determinare, talent și performanță impecabilă!“, a transmis CS Carpați Sinaia.

foto: facebook/CS Carpați Sinaia

Spre finalul lunii trecute, Christian MARCU a participat apoi la două importante competiții internaționale în Bulgaria, la Pamporovo și respectiv Bansko. În primul, a participat în probele de slalom, la categoria U14, reușind să se claseze pe locul 6 și apoi pe 8.

La Bansko, în proba de slalom uriaș, sibianul a fost foarte aproape de podium, clasându-se pe locul 4.Aceste rezultate nu ar fi fost posibile fără dedicarea, pasiunea și munca grea a întregii echipe, alături de sprijinul familiilor și al comunității! Vă mulțumim tuturor pentru susținere! Mulțumim pentru sprijin și implicare!“, au transmis reprezentanții clubului din Sinaia, cu referire la sprijinul decisiv oferit de familiile schiorilor campioni pentru creșterea în valoare a sportivilor.

La întrecerea de zilele trecute, de la Borșa, la U14, au mai participat și schiori de la CSȘ Șoimii Sibiu: Ștefan Cosma a terminat pe 17 la slalom, Luca Ștefan Frîncu (abandon), Raul Muntean Mihai (descalificat). Tot la slalom U14, Tudor Valentin Dogaru, de la CS Barbu Schi Sibiu, a terminat pe 19.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*