Sibian „de fier“ pe Transfăgărășan! Locul 2 la Transfier 2023, la categoria sa de vârstă

Alexandru Sergiu Furdui, de la Clubul Sportiv Comunitar Sibiu, a reușit să încheie pe locul 2 la categoria 30-34 de ani și pe 13 la general (Half 70.3 Individual), cursa infernală desfășurată în weekend pe Transfăgărășan, în zona lacului Vidraru (jud. Argeș). A parcurs TRANSFIER în 5:53:13 ore.

(articol de Dan GREAVU)

foto: facebook/Alexandru Sergiu Furdui

Anul trecut, Furdui a încheiat pe 3 la categorie și pe 31 la general, cu timpul de 05:33:56.

Victoria în această ediție a Triathlon Transfier 70.3 la Half Ironman a fost obținută de tânărul Erick Rogoz Lorincz, de la C.S.Politehnica Cluj-Napoca, în 4:41:43. Primul la categoria 30-34 de ani a fost Andrei Vrabii, din Moldova, totodată locul secund la general, cu timpul 4:55:33.

„Cu fiecare medalie câștigată și cu fiecare moment de glorie trăit, comunitarii au demonstrat că munca lor asiduă și dedicarea sunt mai puternice decât orice altceva. Acest sfarșit de săptămână memorabil nu a fost doar despre victorii, ci și despre pasiunea pentru sport, munca în echipă și perseverența în fața provocărilor.“, a transmis Clubul Sportiv Comunitar, care a anunțat rezultate excelente obținute în weekend de sportivii săi, la Transfier, Jidvei Wein Run, CugiRace, Șopa Forest Run și Balcanic de Atletism Masters.

sursa: transfier.ro

Competiţia de triathlon „Transfier“, una dintre cele mai dificile întreceri sportive de acest gen din lume, a avut loc în weekend, în zona Transfăgărăşan – Lacul Vidraru. Peste 80 de sportivi, amatori din țară și din străinătate, dar și triatloniști legitimați, și-au testat limitele înotând aproape 2 kilometri în apele reci ale lacului Vidraru, „biciclind“ 90 de kilometri pe Transfăgărășan și alergând 21 de kilometri în urcare, plus 392 de trepte până la Omul de Fier de la Barajul Vidraru. O cursă „nebună“ de triatlon, care are loc anual, și care are drept scop promovarea triatlonului ca sport de masă și promovarea zonei TRANSFĂGĂRĂȘAN – VIDRARU.

Deși s-a pregătit intens pentru această cursă, la care a mai luat parte în 2019, Sergiu Opriș, cunoscutul manager PROMOLD Cisnădie, nu a mai luat startul, pe fondul oboselii acumulate, urmărind totuși întrecerea de pe margine.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*