SGA Sibiu despre primării: „au obligația să asigure curățenia și salubrizarea digurilor, a malurilor și a cursurilor de apă”

Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Sibiu le reamintește reprezentanților administrației publice locale că au obligația de a acorda asistență pentru amenajarea și curățarea cursurilor de apa, bălților și malurilor acestora, dar și să asigure, în condițiile legii curățenia și salubrizarea digurilor și a malurilor, a cursurilor de apa, asanarea terenurilor insalubre și prevenirea poluării apelor.

Foto: Arhivă

 

Printr-o adresă trimisă către toate primăriile din județ, SGA Sibiu face apel către autoritți să îi sprijine în curățarea cursurilor de apă, și le reamintește obligațiile pe care le au conform legii. „Vă reamintim ca pentru menținerea curățeniei cursurilor de apă și igienizării localităților din  zona dumneavoastră administrativă vă informăm că în conformitate cu ORDONANŢA nr. 21 din 30 ianuarie 2002 (actualizată) – privind gospodărirea localităților urbane și rurale, art. 7, aliniatul 1, litera f,  în aplicarea prevederilor ordonanței consiliile județene sunt obligate să acorde asistență tehnică, sprijin și îndrumare autorităților administrației publice locale, în condițiile legii, pentru amenajarea și curățarea cursurilor de apa, bălților și malurilor acestora”, se arată în adresa semnată de directorul SGA Sibiu, Ing. Sandu Mircea Bîrs și Inginerul șef Ing. Nicolae Sebastian Cornel Forir.

Condorm aceluiași document, consiliile locale, precum și primarii au obligația să asigure, în condițiile legii curățenia și salubrizarea digurilor și a malurilor, a cursurilor de apa, asanarea terenurilor insalubre și prevenirea poluării apelor;

„Vă reamintim aceste lucruri deoarece menținerea curățeniei cursurilor de apă și igienizării localităților au ca efecte reducerea considerabilă a riscului de inundații și poluărilor accidentale”, spun reprezentanții SGA Sibiu..

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*