Sfântul Ciprian, mare făcător de minuni. Cea mai puternică rugăciune care trebuie rostită azi

Cărţile bisericeşti vorbesc despre Sfântul Ciprian ca fiind un vrăjitor iscusit. Acesta putea să pornească vântul, tunetele sau ploaia. Cu toate acestea, viaţa i s-a schimbat atunci când a încercat să-şi dovedească puterea farmecelor împotriva fecioarei Iustina.

FOTO: Captură crestinortodox.ro

În fiecare an, pe 2 octombrie, credincioşii se roagă Sfântului Ciprian pentru a fi feriţi de rele. Se spune că toţi cei care au cerut ajutorul l-au şi primit.

Sfântul care a fost vrăjitor, filosof și slujitor al zeului păgân Apolo din Antiohia Siriei, s-a lepădat la un moment dat de vrăjitorie și a ajuns episcop, potrivit Adevărul.

Însă, în timpul persecuţiei poruncite de Decius împotriva creştinilor, lui Ciprian şi Iustinei le-au fost tăiate capetele. Oamenii îl cinstesc pe 2 octombrie pentru partea luminoasă a vieţii sale: convertirea la creştinism, viaţa închinată slujirii lui Hristos şi pentru cununa de martir pe care a primit-o în vremea când era episcop.

Vrăjile au rămas fără efect

Conform crestinortodox.ro, Ciprian a încercat să facă vrăji pentru Iustina, pus de un tânăr păgân. Aglaid s-a îndrăgostit deaceasta şi dorind să o ia de soţie, cere ajutorul vrăjitorului Ciprian pentru că a fost respins de fecioară. Se spune că Ciprian a trimis succesiv la Iustina diavoli care s-o facă să-l placă pe Aglaid, însă vrăjile au rămas fără efect, căci ea le alunga cu rugăciune, post şi semnul sfintei cruci.

În urma acestor zadarnice eforturi, Ciprian a cunoscut înşelarea în care se afla şi s-a botezat. El a fost hirotonit preot, iar mai târziu episcop în Cartagina. Însă, în timpul persecuţiei poruncite de Decius împotriva creştinilor, lui Ciprian şi Iustinei le-au fost tăiate capetele. Pentru că au fost martirizaţi odată, în anul 304, sunt şi pomeniţi în aceeaşi zi, pe 2 octombrie.

Continuarea AICI:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*