Întâlnire științifică a profesorilor de Limbi moderne din județul Sibiu

Sesiunea Județeană de Comunicări Știinţifice a Profesorilor de Limbi moderne din județul Sibiu a avut loc în data de 9 aprilie, organizată fiind de Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu și de Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, cu participarea profesorilor de limbi moderne din mediul universitar, pre-universitar dar și cu participarea studenților de la Facultatea de Litere și Arte din Sibiu.

Foto: IȘJ. Sibiu

La deschiderea oficială organizată în Aula Facultății de Litere și Arte s-au adresat participanților reprezentanții celor două instituții organizatoare, respectiv, prof. Emilian-Marius Novac, Inspector Școlar General, prof. Monica Adriana Munteanu, Inspector Școlar General Adjunct, prof.univ.dr. habil. Andrei Terian-Dan, Prorector al Universității „Lucian Blaga”, prof.univ.dr. habil. Dragoș Varga, Decan al Facultății de Litere și Arte, conf. univ dr. Eva Nicoleta Burdușel, Prodecan al Facultății de Litere și Arte, prof dr. Laura Pitariu, Inspector Școlar pentru limbi moderne, lector univ dr. Ovidiu MATIU, Director al Departamentului de studii anglo-americane și germanistice din cadrul Facultății de Litere și Arte, prof. Claudia KURMES, Inspector Școlar pentru învățământ primar și minorități naționale.

Foto: IȘJ. Sibiu

Toți vorbitorii și-au exprimat bucuria de a putea sprijini colaborarea fructuoasă între Facultatea de Litere a Universității „Lucian Blaga” și cadrele didactice din mediul pre-universitar. S-a exprimat și speranța că studenții Facultății de Litere vor beneficia de pe urma participării la un asemenea eveniment și că se vor îndrepta cu încredere spre meseria de cadru didactic, un domeniu în care este nevoie de profesioniști de înaltă calitate.

Foto: IȘJ. Sibiu

Evenimentul a continuat cu desfășurarea a 6 ateliere organizate în trei limbi străine (limba engleză, limba franceză, respectiv limba germană) la care au participat peste 100 de profesori dar și studenți ai Facultății de Litere și Arte din cadrul Universității Lucian Blaga din Sibiu.

Foto: IȘJ. Sibiu

Organizatorii sesiunii de comunicări consideră că prin acest proiect se oferă atât studenților, cât și profesorilor de limbi moderne oportunitatea de a-şi pune în valoare spontaneitatea, creativitatea, dar şi competenţa educațională. De asemenea, se dorește o colaborare viitoare prin diverse alte proiecte comune cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.

Sesiunea Județeană de Comunicări Știinţifice are și o secțiune de articole elaborate de cadre didactice și studenți, care vor fi publicate într-un volum electronic ce va distribuit atât participanților, cât și reprezentanților instituțiilor publice de educație sibiene.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*