Seria Conferințelor SCAF se deschide astăzi, 19 septembrie cu Paulo Flores, director Zaha Hadid Arhitects (CP)

Seria conferințelor SCAF se deschide astăzi, 19 septembrie 2023, ora 17:00 cu Paulo Flores – director Zaha Hadid Arhitects. Conferința va fi online și va putea fi vizionată pe pagina de facebook a Muzeului Național Brukenthal.

Foto: Muzeul Național Brukenthal

Intrat în biroul Zaha Hadid Architects în 2007, cu experiență în birouri din Italia și Mexic, Paulo este în prezent director la Zaha Hadid Architects, conducând echipa de cercetare în domeniul designului.

Paulo lucrează la o gamă largă de proiecte și a fost un factor cheie în mai multe concursuri de succes. Experiența vastă a lui Paulo în calitate de director de proiectare include noul aeroport internațional Beijing Daxing, recent finalizat, și aeroportul Navi Mumbai din India, Paulo a acționat în calitate de asociat de proiect în primele etape de concepție pentru stadionul de fotbal Al Wakrah din Qatar, recent finalizat, și, recent, în calitate de director de proiectare pentru proiectul câștigător al concursului pentru aeroportul Western Sydney din Australia și pentru noul centru de expoziții din Beijing, China. În prezent, Paulo este co-director de proiect pentru Muzeul de Știință și Tehnologie din Shenzhen, aflat în construcție, precum și pentru dezvoltarea unică și ambițioasă a turnului Twin Tower C de 400 de metri în zona New Headquarters Bay din Shenzhen, China.

Zaha Hadid Architects este o firmă britanică de arhitectură și design fondată de Zaha Hadid (1950-2016), cu sediul principal situat în Clerkenwell, Londra. După moartea „starchitectului” Hadid, Patrik Schumacher a preluat conducerea firmei, care avea la acea vreme 400 de angajați cu 36 de proiecte în 21 de țări. La începutul anilor 2020, firma a proiectat un oraș virtual, Liberland Metaverse, bazat pe micronatura Liberland și găzduit pe platforma Metaverse.

În domeniul muzeal firma Zaha Hadid Arhitect a proiectat Muzeul Maxxi din Roma; Rosenthal Center for Contemporary Art, Cincinnati, Ohio, US; Riverside Museum – Glasgow Transport Museum, Scotland; Eli and Edythe Broad Art Museum, Michigan State University; actualmente în stadiu de construcție se află Chengdu Science Fiction Museum, Chengdu, China etc.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*