Serenada de cartier, pe malul Lacului Binder

Vineri, 31 august, malul Lacului Binder va fi reanimat cu o „Serenadă de chitară”, începând cu ora 19.00.

În cadrul evenimentului, membrii comunității de chitariști din Sibiu își propun să ajute prin muzică la activarea culturală a acestei zone neconvenționale, dar cu potențial.

Aproximativ 20 de copii, participanți la proiectele programului „Pune mâna pe chitară” – cercurile și taberele de chitară – au pregătit pentru sibienii din zona limitrofă a Lacului Binder o serie de cântece folk și rock, ce se vor auzi pe maluri într-o versiune acustică. În completarea noului sens pe care acțiunea lor o aduce acestei zone publice, „Serenada de cartier” oferă chitariștilor participanți și oportunitatea de a se exprima artistic în fața spectatorilor. Totodată, muzica lor va aduce bucurie în rândul publicului prin cântecele cunoscute care vor învălui locația într-o energie pozitivă, așa cum n-a mai avut până acum, promit organizatorii.

„Serenada de chitară” de pe malul Lacului Binder succede evenimentele similare care au avut loc anii trecuți în cartierul Ștrand, respectiv pe malul râului Cibin. Alegerea acestei locații este întemeiată de frumusețea zonei, dar și de interesul public crescut din ultima vreme față de potențialul de dezvoltare a lacului. În egală măsură, proiectul urmărește ca actele de cultură să devină accesibile oricui, prin urmare sunt aduse în vecinătatea unor cartiere în care acestea nu ajung, de regulă.

Serenada de chitară este este proiect inclus în programul „Pune mâna pe chitară”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*