Seniorii au acces gratuit la Muzeul Brukenthal

Programul Joia Seniorilor continuă și în luna noiembrie la Muzeul Național Brukenthal.

FOTO: Muzeul Național Brukenthal

Joi, 3 noiembrie, accesul este liber pentru seniori în Muzeul Național Brukenthal.

În conformitate cu hotărârea Consiliului de Administraţie al Muzeului Naţional Brukenthal, pe durata anului 2023, în prima zi de joi din fiecare lună, seniorii au acces gratuit în toate sediile instituţiei în baza cărţii de identitate.

În cazul în care ziua de joi coincide cu o sărbătoare publică sau legală, programul de vizitare gratuită va fi decalat şi anunţat în consecinţă.

„Am propus Consiliului de Administraţie al Muzeului Naţional Brukenthal, Consiliu alcătuit, conform Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al Muzeului, din personal al Muzeului Naţional Brukenthal şi reprezentanţi ai Parohiei Evanghelice CA din Sibiu, că începând din luna ianuarie 2023 să instituim o zi de vizitare gratuită pentru persoanele în vârstă. Aşa cum bine ştim cu toţii pensionarii sunt persoanele cele mai fragile din ţara noastră, cu pensii mici. Totul s-a scumpit însă pensiile au rămas mici. Şi din acest considerent îi invităm în fiecare joi din fiecare lună să viziteze gratuit toate expoziţiile Muzeului Naţional Brukenthal.

Noi am răspuns afirmativ cererii venite din partea Ministerului Culturii ca în data de 1 octombrie 2022, ca urmare a solicitării Uniunii Generale a Pensionarilor, precum şi a Consiliului Naţional al Organizaţiilor de Pensionari şi Persoane Vârstnice Muzeul să acorde gratuitate pensionarilor.

De această dată am extins acest program pentru fiecare lună. Îi aşteptam pe toţi să se bucure şi să îşi îmbogăţească clipele cu piesele frumoase şi interesante expuse la noi”, spunea, la începutul programului, managerul Alexandru Constantin Chituţă.

Prima zi de vizitare gratuită pentru pensionari la Muzeul Naţional Brukenthal a fost 5 ianuarie 2023.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*